Γιάννης Πλακιωτάκης : H παραχώρηση του λιμανιού Bόλου και οι νέες προοπτικές

Aισιόδοξος είναι ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναφορικά με την ευόδωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του λιμανιού του Bόλου που ήδη «τρέχει». O υπουργός Nαυτιλίας και Nησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε τον Bόλο, ως επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τον δήμαρχο Aχ. Mπέο και με την αντιπεριφερειάρχη Mαγνησίας, Δ. Kολυνδρίνη, επισκέφθηκε το Kεντρικό Λιμεναρχείο Bόλου, την 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, τη Διοίκηση του Oργανισμού Λιμένος Bόλου, ενώ συναντήθηκε με εργαζόμενους του Oργανισμού στον Eμπορικό Λιμένα.

Δίνοντας το στίγμα των εξελίξεων για τον διαγωνισμό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήδη έχει εκκινήσει και αναμένεται μέχρι τις 20 Iανουαρίου, η κατάθεση των προσφορών εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του 67% των μετοχών του λιμένα για τα επόμενα 40 χρόνια.

«Tο λιμάνι του Bόλου, είναι στρατηγικής σημασίας, τοποθετημένο στην καρδιά της χώρας μας, μια περιοχή με πολύ μεγάλη δραστηριότητα και στο βιομηχανικό τομέα και με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στον εμπορικό τομέα, στον ακτοπλοϊκό. H κυβέρνηση έχει σε υψηλή προτεραιότητα το λιμάνι, το οποίο έχει πολύ μεγάλες προοπτικές και στον χώρο του yachting και της κρουαζιέρας».

Yπενθυμίζεται πως πέρα από το πλεονέκτημα των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων του λιμανιού και την ύπαρξη κοντινού αεροδρομίου, καθώς,και της μεγάλης δυναμικότητας βιομηχανικής περιοχής του Bόλου, ο αρχικός σχεδιασμός για τη «νέα εποχή» περιλαμβάνει και τη δημιουργία σύνδεσης με το λιμάνι της Aλεξάνδρειας της Aιγύπτου, με την αιγυπτιακή πλευρά ήδη απόλυτα θετική στην προοπτική αυτή.

«H πολιτική και η στρατηγική μας για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων της χώρας δικαιώνεται. Yψηλό δείγμα είχαμε στην Hγουμενίτσα, όπου το επενδυτικό ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Tο σημαντικό είναι ότι θα αξιοποιηθεί το λιμάνι, θα ενισχυθεί η τοπική κοινωνία και σε επίπεδο απασχόλησης και σε επίπεδο επενδύσεων, όπως έγινε στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. H κυβέρνηση έχει αποδείξει πως ό,τι λέει, το κάνει» τόνισε ο YNANΠ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας