Γιατί αλλάζει ξαφνικά ο Λιμενάρχης Πειραιά;

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμεναρχείο της χώρας,πάντα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί Υπηρεσία που επιθυμούν να τεθούν επικεφαλής, εκείνα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επιδιώκουν και φιλοδοξούν την αναρρίχηση στα ύπατα αξιώματα της Ιεραρχίας.

Αποτελεί μία Υπηρεσία που συνεχώς καλείται να αντιμετωπίσει με αυξημένη ένταση το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος. Η επιτυχής αντιμετώπιση των προβλημάτων και των περιστατικών ασφαλώς και έχει επίδραση στην εξέλιξη στην Ιεραρχία των εκάστοτε λιμεναρχών.

Πρόσφατο παράδειγμα ο προηγούμενος Κεντρικός Λιμενάρχης που από την εύνοια εύκολα μεταπήδησε στην “μη εύνοια”

Βλέπετε, η τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ουσιαστικά θεώρησε τον τότε Λιμενάρχη υπαίτιο για το μαύρισμα του Σαρωνικού, αποσείοντας από πάνω της κάθε ίχνος ευθύνης.

Βέβαια και ο νυν Κεντρικός Λιμενάρχηςδεν φαίνεται να έχει την ίδια προσέγγιση και συναντίληψημε τις Κεντρικές Υπηρεσίεςσε κάποια θέματα άσκησηςαρμοδιοτήτων φορέων που έχουν σχέση με τον έλεγχο καιτην λειτουργία του Λιμανιού του Πειραιά.

Έκπληξη μάλιστα προκαλεί το γεγονός, ότι σύμφωνα μεέντονες φήμες στους διαδρόμους του 5ου Ορόφου, επίκειται άμεσα η αντικατάσταση του Λιμενάρχη Πειραιά με αξιωματικό που είναι υπεύθυνος του Θαλάμου Επιχειρήσεων στο Αρχηγείο.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε την άποψη ότι οι συχνές αλλαγές σε νευραλγικές θέσειςδεν βοηθούν στην λειτουργία του Λιμενικού Σώματος, ιδιαίτερα και στην ανταπόκριση επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας…, διότι χάνεται η εμπειρία και η τεχνογνωσία.

Μπορεί η αλλαγή του Κεντρικού Λιμενάρχη να αποτελεί μέρος ενός γενικότερου ανασχεδιασμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

Είναι κοινό μυστικό ότι αλλαγές θα υπάρξουν και στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με την τοποθέτηση Προσώπου που έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (π.χ. Ρύπανση Σαρωνικού κ.λ.π.)

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες των Λιμενικών Νέων ευχόμαστε καλή τύχη στον νέο Λιμενάρχη και καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα τουαποχωρούντος Λιμενάρχη.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόθεν Έσχες: Παρατείνεται έως 15 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής

Παρατείνεται μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2023 η προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες. Η παράταση αφορά στην υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, (αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από την 1η.1.2022 έως και την 15η.10.2022 και ετήσιες του έτους 2022

Η αγορά δεξαμενόπλοιων “κλέβει την παράσταση”

Οι Έλληνες εφοπλιστές από την αρχή του έτους έως τις αρχές Νοεμβρίου είναι πρώτοι στον κόσμο στις αγορές, αλλά και στις πωλήσεις πλοίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο οίκος Allied, οι “Greeks” αγόρασαν 223 πλοία και πλήρωσαν 4.859,6

Λάρισα: Δημιουργείται αμερικανική βάση με UAV στην 110 ΠΜ – Θα παρακολουθούν όλο το Αιγαίο

Νέα δεδομένα όσον αφορά την επιτήρηση στο Αιγαίο δημιουργεί η αμερικανική βάση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα από την οποία θα απογειώνονται και θα επιχειρούν τα εξελιγμένα MQ-9 Reaper, ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Καραμανλής: Μείωση στα 2,50 ευρώ για τα διόδια στην Αττική Οδό

Όπως αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών, «η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να