Γιατί αλλάζει ξαφνικά ο Λιμενάρχης Πειραιά;

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμεναρχείο της χώρας,πάντα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί Υπηρεσία που επιθυμούν να τεθούν επικεφαλής, εκείνα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επιδιώκουν και φιλοδοξούν την αναρρίχηση στα ύπατα αξιώματα της Ιεραρχίας.

Αποτελεί μία Υπηρεσία που συνεχώς καλείται να αντιμετωπίσει με αυξημένη ένταση το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος. Η επιτυχής αντιμετώπιση των προβλημάτων και των περιστατικών ασφαλώς και έχει επίδραση στην εξέλιξη στην Ιεραρχία των εκάστοτε λιμεναρχών.

Πρόσφατο παράδειγμα ο προηγούμενος Κεντρικός Λιμενάρχης που από την εύνοια εύκολα μεταπήδησε στην “μη εύνοια”

Βλέπετε, η τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ουσιαστικά θεώρησε τον τότε Λιμενάρχη υπαίτιο για το μαύρισμα του Σαρωνικού, αποσείοντας από πάνω της κάθε ίχνος ευθύνης.

Βέβαια και ο νυν Κεντρικός Λιμενάρχηςδεν φαίνεται να έχει την ίδια προσέγγιση και συναντίληψημε τις Κεντρικές Υπηρεσίεςσε κάποια θέματα άσκησηςαρμοδιοτήτων φορέων που έχουν σχέση με τον έλεγχο καιτην λειτουργία του Λιμανιού του Πειραιά.

Έκπληξη μάλιστα προκαλεί το γεγονός, ότι σύμφωνα μεέντονες φήμες στους διαδρόμους του 5ου Ορόφου, επίκειται άμεσα η αντικατάσταση του Λιμενάρχη Πειραιά με αξιωματικό που είναι υπεύθυνος του Θαλάμου Επιχειρήσεων στο Αρχηγείο.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε την άποψη ότι οι συχνές αλλαγές σε νευραλγικές θέσειςδεν βοηθούν στην λειτουργία του Λιμενικού Σώματος, ιδιαίτερα και στην ανταπόκριση επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας…, διότι χάνεται η εμπειρία και η τεχνογνωσία.

Μπορεί η αλλαγή του Κεντρικού Λιμενάρχη να αποτελεί μέρος ενός γενικότερου ανασχεδιασμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

Είναι κοινό μυστικό ότι αλλαγές θα υπάρξουν και στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με την τοποθέτηση Προσώπου που έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (π.χ. Ρύπανση Σαρωνικού κ.λ.π.)

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες των Λιμενικών Νέων ευχόμαστε καλή τύχη στον νέο Λιμενάρχη και καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα τουαποχωρούντος Λιμενάρχη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτική θητεία των γυναικών: αναγκαία και αναπόδραστη

Όταν προ ημερών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για στελεχώσεις μονάδων στο  20-30%, εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι ο Στρατός Ξηράς είναι τόσο υποστελεχωμένος  που θέτει σε κίνδυνο την εδαφική μας ακεραιότητα. Μια που παρά την αλλαγή του γεωπολιτικού περιβάλλοντος

Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων €870 εκατ. – Ποιοι θα δουν ελαφρύνσεις και αυξήσεις

Ο σχεδιασμός του 2025 είναι τελικά πιο φιλόδοξος από τις αρχικές παραδοχές του οικονομικού επιτελείου. Ακόμα κι έτσι, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, δεν διαταράσσονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι οποίοι, πάντως, θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Το «πακέτο» των μόνιμων εισοδηματικών

Μισθοί: Τράπεζες και υψηλή τεχνολογία προσφέρουν τις καλύτερες αμοιβές

Ποιοι κλάδοι δίνουν τις καλύτερες αμοιβές; Ποιες παροχές επιλέγουν να προσφέρουν οι εταιρείες στους εργαζόμενούς τους, με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού; Τι ζητά από τους εργοδότες η νέα γενιά; Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Director Advisory της KPMG, Γεωργία Καλεμίδου επικαλούμενη την πρόσφατη

Νέες τουρκικές βολές για το ελληνικό θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής πρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιανκί Μπαγτζίογλου, εκτόξευσε νέες βολές σχετικά με το θέμα της δημιουργίας από την ελληνική κυβέρνηση θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο. Σε συνέντευξή του στην αντιπολιτευόμενη

Μετάβαση στο περιεχόμενο