Γιατί μετακινούν αξιωματικούς από το «Ανθρωποκτονιών» και το «Εκβιαστών»

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η μετακίνηση τριών αξιωματικών από θέσεις – «κλειδιά», στην Ασφάλεια Αττικής. Πρόκειται για τον επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, τον αναπληρωτή του, αλλά και τον επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Η απόφαση φέρεται να είναι του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και για αυτήν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ενημερώθηκε προγενέστερα ο άμεσος προϊστάμενός του, αλλά το πληροφορήθηκε από τους μετακινούμενους αξιωματικούς, οι οποίοι εξεπλάγησαν. Και οι τρεις επί σειρά ετών υπηρετούσαν στα συγκεκριμένα τμήματα και έχουν στείλει στη δικαιοσύνη δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες κακοποιούς, δολοφόνους και «νονούς» της νύχτας.

Πριν από λίγες εβδομάδες, μάλιστα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, πήγε στα γραφεία του «Ανθρωποκτονιών» στον 11ο όροφο τής ΓΑΔΑ, όπου συνεχάρη τον προϊστάμενο του τμήματος και τους χειριστές, ύστερα από την εξιχνίαση της υπόθεσης Πισπιρίγκου.

Επίσημα, το γραφείο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ως αιτία της μετακίνησής τους «υπηρεσιακούς λόγους», χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γνωρίζοντες »πρόσωπα και πράγματα» στην Ελληνική Αστυνομία αναμένονται οι αντικαταστάτες των συγκεκριμένων αξιωματικών, αλλά κυρίως εάν και πώς θα προχωρήσουν τις τουλάχιστον τρεις έρευνες για υποθέσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και για τις οποίες -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν προκύψει αρκετά στοιχεία, που ίσως θα οδηγούσαν στην εξιχνίασή τους.

MANΩΛΗΣ ΑΣΑΡΙΩΤΗΣ

Πηγή: huffingtonpost.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative