Γιατί ο Γιώργος Οικονόμου απέκτησε το 9,5% της εισηγμένης Performance Shipping συμφερόντων Αλίκης Παληού

Η αγορά των μετοχών έγινε με την πεποίθηση ότι είναι υποτιμημένες και αποτελούν ελκυστική επένδυση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σημείωμα προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στην εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping συμφερόντων της Αλίκης Παληού επενδύει ο Γιώργος Οικονόμου.

Με σημείωμα προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία που έχει στόλο με δεξαμενόπλοια ανακοίνωσε ότι ο Γιώργος Οικονόμου απέκτησε από την ανοιχτή αγορά 1.033 εκατομμύρια μετοχές έναντι 1,48 εκατομμυρίων δολαρίων , ποσοστό 9,5% με βάσει τις 10,91 εκατ. κοινές μετοχές που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Την αγορά έκανε η Sphinx Investement Corp θυγατρική της Marytport Navigation Corp η οποία έιναι συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή. Η αγορά των μετοχών έγινε με την πεποίθηση ότι είναι υποτιμημένες και αποτελούν ελκυστική επένδυση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σημείωμα προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Performance Shipping ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ρεκόρ ύψους 18,4 εκατ. δολαρίων και καθαρά κέρδη που αναλογούν στους κοινούς μετόχους ύψους 17,9 εκατ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η Sphinx άρχισε να αγοράζει από τις 7 Αυγούστου και ολοκλήρωσε την κίνησή της στις 24 του ίδιου μήνα.

Η Performance διαχειρίζεται στόλο από οκτώ ΄σύγχρονα δεξαμενόπλοια τύπου aframax ενώ έχει παραγγείλει ένα ακόμη LR2 διπλού δεξαμενόπλοιο το οποίο μπορεί να καίει και LNG.

Ο Γιώργος Οικονόμου όπως είχε αναφέρει στο newmoney στις αρχές του καλοκαιριού έχει σε εξέλιξη “ναυπηγικό πρόγραμμα για 29 πλοία εκ των οποίων 20 φορτηγά και εννέα δεξαμενόπλοια».

Η Performance ανακοίνωσε πρόσφατα την με επιτυχία ολοκλήρωση του σχεδίου επαναγοράς μετοχών ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2023 . Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η εταιρεία αγόρασε συνολικά 2.222.936 κοινές μετοχές έναντι συνολικού ποσού περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε ένα νέο σχέδιο επαναγοράς μετοχών . Σύμφωνα με το αυτό, η εταιρεία μπορεί να επαναγοράσει έως και 2 εκατομμύρια δολάρια από τις κοινές μετοχές της που βρίσκονται σε κυκλοφορία και αντιπροσωπεύουν περίπου το 12,2% της κεφαλαιοποίησής της με βάση τις 10.910.319 κοινές μετοχές που βρίσκονται σε κυκλοφορία και την τιμή της μετοχής κατά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2023.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας