Γιατί ο Γιώργος Οικονόμου απέκτησε το 9,5% της εισηγμένης Performance Shipping συμφερόντων Αλίκης Παληού

Η αγορά των μετοχών έγινε με την πεποίθηση ότι είναι υποτιμημένες και αποτελούν ελκυστική επένδυση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σημείωμα προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στην εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping συμφερόντων της Αλίκης Παληού επενδύει ο Γιώργος Οικονόμου.

Με σημείωμα προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία που έχει στόλο με δεξαμενόπλοια ανακοίνωσε ότι ο Γιώργος Οικονόμου απέκτησε από την ανοιχτή αγορά 1.033 εκατομμύρια μετοχές έναντι 1,48 εκατομμυρίων δολαρίων , ποσοστό 9,5% με βάσει τις 10,91 εκατ. κοινές μετοχές που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Την αγορά έκανε η Sphinx Investement Corp θυγατρική της Marytport Navigation Corp η οποία έιναι συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή. Η αγορά των μετοχών έγινε με την πεποίθηση ότι είναι υποτιμημένες και αποτελούν ελκυστική επένδυση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σημείωμα προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Performance Shipping ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ρεκόρ ύψους 18,4 εκατ. δολαρίων και καθαρά κέρδη που αναλογούν στους κοινούς μετόχους ύψους 17,9 εκατ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η Sphinx άρχισε να αγοράζει από τις 7 Αυγούστου και ολοκλήρωσε την κίνησή της στις 24 του ίδιου μήνα.

Η Performance διαχειρίζεται στόλο από οκτώ ΄σύγχρονα δεξαμενόπλοια τύπου aframax ενώ έχει παραγγείλει ένα ακόμη LR2 διπλού δεξαμενόπλοιο το οποίο μπορεί να καίει και LNG.

Ο Γιώργος Οικονόμου όπως είχε αναφέρει στο newmoney στις αρχές του καλοκαιριού έχει σε εξέλιξη “ναυπηγικό πρόγραμμα για 29 πλοία εκ των οποίων 20 φορτηγά και εννέα δεξαμενόπλοια».

Η Performance ανακοίνωσε πρόσφατα την με επιτυχία ολοκλήρωση του σχεδίου επαναγοράς μετοχών ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2023 . Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η εταιρεία αγόρασε συνολικά 2.222.936 κοινές μετοχές έναντι συνολικού ποσού περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε ένα νέο σχέδιο επαναγοράς μετοχών . Σύμφωνα με το αυτό, η εταιρεία μπορεί να επαναγοράσει έως και 2 εκατομμύρια δολάρια από τις κοινές μετοχές της που βρίσκονται σε κυκλοφορία και αντιπροσωπεύουν περίπου το 12,2% της κεφαλαιοποίησής της με βάση τις 10.910.319 κοινές μετοχές που βρίσκονται σε κυκλοφορία και την τιμή της μετοχής κατά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2023.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο