Γιατί το «μεγαλύτερο» κρουαζιερόπλοιο του κόσμου θα διαλυθεί πριν από το πρώτο του ταξίδι

Το «μεγαλύτερο» κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το οποίο θα μπορούσε να μεταφέρει 9.000 επιβάτες, πρόκειται να διαλυθεί πριν από το παρθενικό του ταξίδι.

Το Global Dream II, που πιστεύεται ότι αξίζει 900 εκατομμύρια λίρες, είναι ένα πλοίο 20 καταστρωμάτων και περιλαμβάνει υπαίθριο υδάτινο πάρκο καικινηματογράφο.

Η ναυπηγική εταιρεία MV Werften από τη Γερμανία και το Χονγκ Κονγκ είχε σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή του πλοίου όταν η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Η κατασκευή του πλοίου έχει κοστίσει μέχρι στιγμής περίπου 1,2 δισεκατομμύρια λίρες, ποσό που υπολείπεται κατά 200 εκατομμύρια λίρες από τον προϋπολογισμό του. Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί αγοραστής για το τεράστιο πλοίο – και τώρα πρόκειται να διαλυθεί.

Τι θα απογίνουν τα κομμάτια του κρουαζιερόπλοιου που θα διαλυθεί
Οι κινητήρες και τα εξαρτήματα πρόκειται τώρα να πωληθούν, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό της βιομηχανίας κρουαζιέρας An Bord, ενώ το κάτω μέρος του θα πωληθεί για παλιοσίδερα.

Το αδελφικό του πλοίο, το πρώτο πλοίο Global Dream, διατίθεται επίσης στην αγορά, αλλά δεν πρόκειται να διαλυθεί. Και τα δύο πλοία βρίσκονται επί του παρόντος αποθηκευμένα σε γερμανικό ναυπηγείο, αλλά ο χρόνος για την εξεύρεση αγοραστή για το ζεύγος εξαντλείται.

Ο διαχειριστής της MV Werften, Christoph Morgen, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το ναυπηγείο της εταιρείας στο Wismar πωλήθηκε στη ναυτική μονάδα της Thyssenkrupp, η οποία θα το χρησιμοποιήσει για την κατασκευή στρατιωτικών πλοίων.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο το Global Dream όσο και το Global Dream II θα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Ο ίδιος δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι, ενώ είναι δομικά ολοκληρωμένο, χρειάζεται ακόμη να ολοκληρωθούν ορισμένες εγκαταστάσεις εξοπλισμού και επιβατών.

Ένα εμπόδιο για την εξεύρεση αγοραστή των πλοίων είναι ότι σχεδιάστηκαν για την ασιατική αγορά σύμφωνα με το με το γερμανικό περιοδικό της βιομηχανίας κρουαζιέρας An Bord, οπότε η «καμπίνα, το κατάστρωμα και το σύστημα πρόωσης» φέρεται να χρειάζονται σημαντικές αλλαγές πριν τα πλοία είναι κατάλληλα για χρήση είτε στη Βόρεια Αμερική είτε στην Ευρώπη.

Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο είχε το δικό του υπαίθριο υδάτινο πάρκο / Φωτογραφία: Dream Cruises
Υπάρχει κάποια ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί αγοραστής με τους ειδικούς σε θέματα κρουαζιερόπλοιων TradeWinds να λένε ότι η Stena επιδιώκει να αγοράσει το πλοίο με την ελπίδα ότι θα δώσει ώθηση στην κινεζική επιχείρηση κρουαζιέρας.

Η TradeWinds δήλωσε: «Το Global Dream δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να βρει αγοραστή σε μια ισχυρή αγορά κρουαζιέρας. Αντιμέτωπο με τη στενή προθεσμία για να βγει το Global Dream από την αποβάθρα κατασκευής του μέχρι το τέλος του 2023, η ανακύκλωση του πλοίου στην Τουρκία είναι μια έσχατη λύση που η Morgen ελπίζει να αποφύγει».

Όσον αφορά τη χωρητικότητα των επιβατών, και τα δύο πλοία θα ήταν τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο.

Το πλοίο Wonder of the Seas της Royal Caribbean είναι ο σημερινός κάτοχος του τίτλου με δυνατότητα μεταφοράς 6.988 επιβατών.

Με βάρος 208.000 τόνων το καθένα, τα πλοία θα ήταν από κοινού τα έκτα μεγαλύτερα σε μέγεθος, πίσω από τα πέντε πλοία της Royal Caribbean της κλάσης Oasis.

Γιατί το «μεγαλύτερο» κρουαζιερόπλοιο του κόσμου θα διαλυθεί πριν από το πρώτο του ταξίδι

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργασία αποστράτων: Οι απόψεις ΕΑΑΛΣ αναρτήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση

Στο άρθρο 114 με τίτλο «Κίνητρα απασχόλησης συνταξιούχων – Αντικατάσταση άρθρου 20 ν. 4387/2016» επικεντρώθηκε ο σχολιασμός του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ, που περιλαμβάνεται στην παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιεύεται για την πληρότητα της

Υπόθεση Καργιώτη: Ταυτοποιούν τα πρόσωπα που μιλούσαν στον ασύρματο

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα, σηματοδοτεί το υπόμνημα που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη

Κίσινγκερ: «Μακαριότατε, παραείστε μεγάλος για το νησί σας» – Οι χειρισμοί στο Κυπριακό

Ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν σύμβολο νίκης για τους Τούρκους και τους Τουρκοκυπρίους και αναξιόπιστος για τους Ελληνοκύπριους. Ηταν μισητός στην Κύπρο ο Χένρι Κίσινγκερ, όχι μόνο επειδή ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν εμπόδισε, ενώ μπορούσε, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974,

Ένοπλες Δυνάμεις: Η εξομολόγηση μιας 27χρονης υπολοχαγού καταδρομέα

Για την απόφασή της να γίνει στρατιωτικός και να υπηρετήσει στους καταδρομείς, τους στόχους της αλλά και τις αντιδράσεις που έχει συναντήσει στην καριέρα της στις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη μια 27χρονη υπολογαχός, η οποία είναι αλεξιπτωτίστρια-καταδρομέας. Όπως είπε μάλιστα, «θεωρητικά μπορεί

Μετάβαση στο περιεχόμενο