Γιώργος Καραϊβάζ: Ποιος έδωσε την εντολή για την δολοφονία του – Κοντά στον ηθικό αυτουργό η ΕΛ.ΑΣ.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε δύο συλλήψεις, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμη δύο άτομα τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία και οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι εμπλέκονται στην υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.

Οι έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου το τελευταίο διάστημα είχαν φτάσει σε κρίσιμη φάση. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ανέλυσαν εκατοντάδων βίντεο από κάμερες ασφαλείας και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών της δολοφονίας και της ομάδας υποστήριξης που είχε χρησιμοποιήσει ένα λευκό βαν.

Η ύπαρξη του βαν διαπιστώθηκε δύο μήνες μετά τη δολοφονία, όταν σε ένα καρέ από βίντεο φαινόταν μια μηχανή να βρίσκεται σε πολύ κεντρικό δρόμο μετά τη δολοφονία, και οι αναβάτες να συνομιλούν με τον οδηγό του οχήματος. Τότε ήταν που στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε αυτό το λευκό φορτηγάκι. Κατάφεραν να βρουν σε ποιον ανήκει και έτσι έφτασαν στα ίχνη των δύο αδελφών, ηλικίας 40 και 48 ετών, που συνελήφθησαν.  Και οι δύο είναι σεσημασμένοι, έχοντας κατηγορηθεί για ληστεία και εκβιασμούς στο παρελθόν, ενώ για έναν από τους δύο έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του πρώην πυγμάχου με το προσωνύμιο “dirty harry” στο Γαλάτσι τον Δεκέμβριο του 2021, που επίσης είχε σχέσεις με τον κόσμο της νύχτας. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν στην ομάδα γνωστού μπράβου της νύχτας που δολοφονήθηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Η δικογραφία που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές και σε βάρος των δύο αδελφών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Πάντως, όπως έγραψε το enikos.gr, ο 40χρονος θεωρείται από το Ανθρωποκτονιών ως ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ ο 48χρονος φέρεται να ήταν στην υποστηρικτική ομάδα. Δηλαδή, ήταν μέσα στο λευκό βαν, που κινήθηκε για αρκετά μεγάλη απόσταση παράλληλα με το σκούτερ, στο οποίο επέβαινε ο αδελφός του. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στη δολοφονία είχαν εμπλοκή τουλάχιστον έξι άτομα (δράστες και ομάδες υποστήριξης).

Κοντά στον ηθικό αυτουργό

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος είναι ο “εγκέφαλος”  που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου και σχεδίασε τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ηθικός αυτουργός φέρεται να είναι ένα μεγάλο κεφάλι της νύχτας που βρίσκεται μέσα στις φυλακές και ο οποίος φέρεται να έδωσε την εντολή λόγω ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ που ενόχλησαν τον ίδιο και κάποιους άλλους κύκλους του οργανωμένου εγκλήματος.

Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο, όμως δεν έχουν καταφέρει να βρουν αυτό το κρίσιμο στοιχείο που θα μπορέσει να οδηγήσει τον ανακριτή να βγάλει ένταλμα σύλληψης. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχουν συλληφθεί δύο άτομα με ενεργό ρόλο στην υπόθεση, κάνει τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να αισιοδοξούν ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο σημείο να κατηγορηθεί και ο ηθικός αυτουργός.

Πώς έφτασαν στα ίχνη των συλληφθέντων οι αρχές

Για τους ερευνητές της ασφάλειας είναι ξεκάθαρο πως ο αρχικός σχεδιασμός των εκτελεστών ήταν προχωρήσουν στην δολοφονία, την προηγούμενη μέρα, στις 8 Απριλίου, αλλά δεν το έπραξαν, πιθανώς γιατί μαζί με τον δημοσιογράφο ήταν και η σύζυγός του. Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να αναβάλουν την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ για το μεσημέρι της 9ης Απριλίου. Οι κάμερες ασφαλείας όμως είχαν καταγράψει το βανάκι και την προηγούμενη ημέρα. Και οι δράστες έκαναν ένα μεγάλο λάθος, δεν αλλοίωσαν τις πινακίδες του οχήματος. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μηχανή που χρησιμοποιήθηκε από τους εκτελεστές είχε παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Έτσι, οι αστυνομικοί αναλύοντας τα βίντεο, εντόπισαν τον αριθμό της πινακίδας του βαν και διαπίστωσαν ότι ανήκει στην σύντροφο του 48χρονου και το χρησιμοποιούσε εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, ιδιοκτησίας τους. Επίσης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν στο βαν ότι υπήρχε μία επιγραφή από εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών.  Τα στοιχεία αυτά τους οδήγησαν  στην περιοχή της Νίκαιας, με τους αξιωματικούς να ανοίγουν την έρευνα σε ακτίνα 2,5 χλμ. Συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της περιοχής, ωστόσο κανένας δεν τους είπε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού.

Το επόμενο βήμα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να κάνει έφοδο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα στην εταιρεία καθαρισμού στη Νίκαια, ως Οικονομική Αστυνομία. Από εκεί οι αστυνομικοί πήραν τα βιβλία της εταιρείας και δεν είδαν να υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Από αυτό το στοιχείο προέκυψε ότι το βαν βρισκόταν στο σημείο για κάποιον άλλο λόγο και όχι για τον καθαρισμό κάποιας πολυκατοικίας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τα στοιχεία των δύο ανδρών, ανέλυσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και διαπίστωσαν πως τις επίμαχες ώρες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τα κινητά τους ήταν κλειστά για αρκετή ώρα. Ακόμη, στα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχει καταγραφεί ο σωματότυπος των δραστών, που ταιριάζει με αυτόν των συλληφθέντων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτα «ΨΑΡΑ»: Η ολονύχτια μάχη απέναντι σε drones και βαλλιστικούς πυραύλους

Ήταν η πιο δύσκολη έως τώρα νύχτα για την φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στον Κόλπο του Άντεν, με το πλοίο να βρίσκεται συνεχώς σε «κόκκινο» συναγερμό και το σύνολο του πληρώματος σε θέσεις μάχης, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ένα μπαράζ επιθέσεων όχι μόνο

Η διάρκεια στον χρόνο αποδεικνύει την αξία της…(*)

Από την υπογραφή της Συνθήκης της Ουάσιγκτον στις 4 Απριλίου 1949 για την ίδρυση της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, μέχρι και την προχθεσινή πανηγυρική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η αποτροπή του τότε Σοβιετικού και νυν Ρωσικού επεκτατισμού αποτελούσε κοινή πρόκληση για

«Εδώ είναι άγριες οι θάλασσες»

Η πρώτη ειδοποίηση έφτασε το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου. Ένα ακατάλληλο σκαρί γεμάτο ανθρώπους θαλασσόδερνε ανοιχτά της Γαύδου. Το επείγον σήμα βρήκε τον καπετάν Στράτο στη γέφυρα του επιβατηγού «Δασκαλογιάννης». Μετέφερε κοντά στα 400 άτομα, κυρίως τουρίστες, στο παράκτιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο