H ΕΡΤ σε περιπολία του λιμενικού στη Σάμο – Καταδίωξη διακινητή (video)

Στη Σάμο το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή με συνεχείς περιπολίες καθώς τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται αυξημένες ροές μεταναστών. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε σε μια ολονύχτια περιπολία με θερμικές κάμερες και ραντάρ, για εντοπισμό τυχόν παράνομων μεταναστών. Επεισόδιο σημειώθηκε με προειδοποιητικές βολές σε σκάφος που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά της Ρόδου.  Ένας 23χρονος διακινητής μεταναστών και χειριστής ταχύπλοου συνελήφθη, κατά την προσπάθειά του να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια.

Λίγη ώρα πριν είχε μεταφέρει και αποβιβάσει στην παραλία Αφάντου, εννέα αλλοδαπούς.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο  Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8  «το 2022 έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τα περαστικά, άρα υπάρχει μια αυξανόμενη ένταση. Όμως τα στελέχη μας αντιδρούν με πολύ μεγάλη ψυχραιμία, αλλά ταυτόχρονα και με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Η Κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε μια από αυτές τις περιπολίες , ανοικτά της Σάμου.

Όπως ανέφερε στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, ο Κυβερνήτης υποπλοίαρχος Σπυριδων Ζουλινος «το πλοίο διαθέτει σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα για τον έγκαιρο εντοπισμό εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, ακατάλληλων λέμβων με υπεράρυθμους, χωρίς στοιχειώδη μέσα ασφαλειας και σωστικό εξοπλισμό».

Πρόκειται για δυο σύγχρονα ραντάρ και μια θερμική Καμερα ενώ κατέχει και οπλικά σύστημα με πιο ισχυρό το oto melara των 30mm , μια σύγχρονη έκδοση πυροβόλου ελαφρού οπλισμού με μεγάλη ικανότητα βολής.

Εκτός από τους λιμενικούς, όπως μεταδίδει από τη Σάμο η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, επί ποδός βρίσκεται και η ελληνική αστυνομία με τους συνοριοφύλακες.

Συνολικά στα νησιά τόσο του ΒΑ Αιγαίου, όσο και στα Δωδεκάνησα, βρίσκονται και υπηρετούν 800 συνοριοφύλακες. Από αυτούς 175 βρίσκονται στη Σάμο, στη Λέσβο 280 και στη Χίο 160.

Αποστολή – Σάμος: Κάτια Νιάκαρη

H ΕΡΤ σε περιπολία του λιμενικού στη Σάμο – Καταδίωξη διακινητή (video)

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της

Άμεσες και δραστικές λύσεις από τον Αλεξανδράκη στις πτητικές διαθεσιμότητες

Στο άρθρο μας με τίτλο «Ποιος θα πετά τα εναέρια μέσα του Λιμενικού;;;» στις 27 Ιουλίου 2022, σχολιάζαμε ότι «…αν τα υπάρχοντα εναέρια μέσα (ΛΣ) τεθούν όλα σε ενέργεια κι αν το ΛΣ προμηθευτεί UAVs στο μέλλον, τότε (το έλλειμμα

Ενισχυμένη και μόνιμη παρουσία Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Λ.Σ Πειραιάς 10-08-2022 Με την παρούσα ανακοίνωση σας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα: Η σημερινή ημέρα για την Ε.Α.Α.Λ.Σ. είναι ημέρα-σταθμός, καθώς το παρελθόν συναντιέται με το παρόν και με το μέλλον του Σώματος αφού η οικογένεια των Αποστράτων του ΛΣ