Hot spot του πλούτου η Ελλάδα: Έρχονται φέτος 1.200 εκατομμυριούχοι μετανάστες

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Henley & Partners, μιας εταιρείας που βοηθά εύπορους πελάτες να μεταναστεύσουν

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί φέτος 1.200 εκατομμυριούχους «μετανάστες» καθώς βρίσκεται μέσα στις 10 πρώτες σε προτίμηση χώρες για τα άτομα υψηλής εισοδηματικής στάθμης που αναζητούν έναν άλλο τόπο μόνιμης κατοικίας. Τα στοιχεία της Henley & Partners, μιας εταιρείας που βοηθά εύπορους πελάτες να μεταναστεύσουν, αποτυπώνουν τις ροές του πλούτου ανά τον πλανήτη, καθώς οι εκατομμυριούχοι βρίσκονται και πάλι σε κίνηση, δίνοντας συνέχεια σε μία τάση που διακόπηκε τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι εύποροι επενδυτές και οι οικογένειές τους προετοιμάζονται για τον μεταπανδημικό κόσμο, προσαρμόζονται στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που  αναδύεται και αντιδρούν στην κλιματική αλλαγή. Το αποτέλεσμα είναι ότι 88.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκατασταθούν σε μία ξένη για αυτούς χώρα μέσα στο 2022. Το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί στους 125.000 του χρόνου, καθώς το 2023 θα είναι η χρονιά με τους περισσότερους εκατομμυριούχους «μετανάστες» έως τώρα.

Τα στοιχεία της Henley & Partners δείχνουν ότι ένα τσουνάμι κεφαλαίου φεύγει από τη Ρωσία και την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χάσει τα σκήπτρα του παγκόσμιου κέντρου του πλούτου, ενώ και οι ΗΠΑ γίνονται όλο και λιγότερο ελκυστικές για τους εκατομμυριούχους του πλανήτη.

Hot spot του πλούτου η Ελλάδα: Έρχονται φέτος 1.200 εκατομμυριούχοι μετανάστες-1

Συγκεκριμένα, περίπου 15.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία έως τα τέλη του 2022. Πρόκειται για το 15% του πληθυσμού υψηλής εισοδηματικής στάθμης της χώρας. Αντίστοιχα, από την Ουκρανία αναμένεται να φύγουν φέτος 2.800 εκατομμυριούχοι, το 42% των πλουσίων της χώρας.

Πού πηγαίνουν, λοιπόν, οι πλούσιοι; Ο Νο1 προορισμός τους είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αναμένεται να υποδεχθούν φέτος 4.000 εκατομμυριούχους.

Οι 10 χώρες τις οποίες προτιμούν οι εκατομμυριούχοι είναι οι εξής:

Hot spot του πλούτου η Ελλάδα: Έρχονται φέτος 1.200 εκατομμυριούχοι μετανάστες-2

 • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
 • Αυστραλία
 • Σιγκαπούρη
 • Ισραήλ
 • Ελβετία
 • ΗΠΑ
 • Πορτογαλία
 • Ελλάδα
 • Καναδάς
 • Νέα Ζηλανδία.

Μεγάλοι αριθμοί εκατομμυριούχων αναμένεται επίσης να μετακομίσουν σε Μάλτα, Μαυρίκιο και Μονακό.

Αντίθετα, οι 10 χώρες με τις μεγαλύτερες εκροές εκατομμυριούχων είναι:

Hot spot του πλούτου η Ελλάδα: Έρχονται φέτος 1.200 εκατομμυριούχοι μετανάστες-3

 • Ρωσία
 • Κίνα
 • Ινδία
 • Χονγκ Κονγκ
 • Ουκρανία
 • Βραζιλία
 • Ηνωμένο Βασίλειο
 • Μεξικό
 • Σαουδική Αραβία
 • Ινδονησία.

Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Όπως επισημαίνει η Henley & Partners, το ελληνικό πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας εμφανίζει αυξανόμενη δημοτικότητα. Με βάση τα στοιχεία της ανάλυσης, η Ελλάδα θα υποδεχθεί φέτος 1.200 εκατομμυριούχους, με τον συνολικό πληθυσμό των ατόμων υψηλής εισοδηματικής στάθμης στη χώρα να διαμορφώνεται στα 43.800 άτομα.

Πρόκειται για μία ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας και της οικονομίας της, με τη βοήθεια, βέβαια, των φορολογικών και άλλων κινήτρων που δίνει η Αθήνα για την προσέλκυση εύπορων επενδυτών, ψηφιακών νομάδων κτλ. «Τα εύπορα άτομα εμφανίζουν εξαιρετική κινητικότητα και οι κινήσεις τους αποτελούν ένα πρώιμο προειδοποιητικό σήμα για τις μελλοντικές τάσεις στις χώρες», εξηγεί ο Andrew Amoils, επικεφαλής ανάλυσης της New World Wealth, πάνω στα στοιχεία της οποίας στηρίζεται η ανάλυση της Henley & Partners.

«Οι χώρες που προσελκύουν εύπορα άτομα και οικογένειες που μεταναστεύουν εκεί, τείνουν να είναι ισχυρές, με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, ανταγωνιστικούς φορολογικούς συντελεστές και ελκυστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες», προσθέτει ο Amoils.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βόμβες» από τον πρώην επικεφαλής της Frontex: «ΜΚΟ, Σόρος και Τουρκία πίσω από την απομάκρυνσή μου»

Στη συνέντευξη του Fabrice Leggeri στη Le Figaro με τίτλο «Οι ΜΚΟ υπέρ των μεταναστών επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ο αξιωματούχος επανέρχεται στους λόγους της αποχώρησής του από την υπηρεσία αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ξεκάθαρα ότι αυτό συνέβη λόγω

Η ώσμωση τρόμου και εγκλήματος στις φυλακές

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Γράφει 0 κ. Μάνος Καραγιάννης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και reader στη Διεθνή Ασφάλεια στο King’s College, London. Οι συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» καταδεικνύουν τη ριζική μετάλλαξη της ελληνικής τρομοκρατίας. Εδώ και

Εταιρεία πυροτεχνουργών

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Ανοικτό αφήνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το ενδεχόμενο οι δύο πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων που συνελήφθησαν προ ημερών για εμπλοκή στην αποστολή του δέματος-βόμβας στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης (12 Φεβρουαρίου 2024) να έχουν ανάμειξη

Καυτός Μάρτιος στο Αιγαίο – Αυξάνονται οι πιέσεις στα θαλάσσια σύνορα

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Σε διαρκή συναγερμό θα βρίσκονται το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα για όλο τον Μάρτιο, αφού συγκλίνουσες πληροφορίες και ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση πως θα είναι ένας δύσκολος μήνας σε ό,τι αφορά τις πιέσεις από

Μετάβαση στο περιεχόμενο