Η Chemnav πρόσθεσε στο βιβλίο παραγγελιών της ένα ακόμη τάνκερ

Στην παραγγελία ενός ακόμη τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου προχώρησε, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, η ναυτιλιακή Chemnav Shipmanagement συμφερόντων του εφοπλιστή Παύλου Κορώνη αυξάνοντας τα υπό κατασκευή πλοία της σε τρία.

Πρόκειται για option που ενεργοποίησε φέτος η εταιρεία, σε συνέχεια προηγούμενης παραγγελίας που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2023, στο ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας, K Shipbuilding.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούνιο, η ναυτιλιακή έκλεισε συμφωνία για την κατασκευή δύο τάνκερ MR χωρητικότητας 50,000 dwt.

To κόστος κατασκευής τους εκτιμήθηκε στα 47 εκατ. δολάρια έκαστο, ενώ για την νέα προσθήκη, η τιμή δεν έγινε γνωστή.

Τα τρία τάνκερ θα είναι εξοπλισμένα με scrubber, θα έχουν την δυνατότητα χρήσης μεθανόλης και LNG και θα παραδοθούν στη Chemnav το πρώτο εξάμηνο του 2025, σύμφωνα με το tradewinds.

Η Chemnav ιδρύθηκε το 2006 και από τότε υπήρξε υπεύθυνη για την λειτουργία σχεδόν 30 πλοίων, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

Σήμερα διαχειρίζεται μικτό στόλο με δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού και προϊόντων πετρελαίου, ενώ επισημαίνει ότι έχει υπό κατασκευή δύο νεότευκτα τάνκερ MR, τα οποία θα παραλάβει στις αρχές του 2025.

Σύμφωνα με την VesselsValue, η προηγούμενη φορά που η ναυτιλιακή είχε κλείσει συμφωνία για νεότευκτα πλοία με το ναυπηγείο  Sekwang Heavy Industries, πριν από 17 χρόνια και αφορούσε σε τάνκερ μεταφοράς χημικών προϊόντων χωρητικότητας 13,000 dwt.

Ωστόσο, έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια επιλεκτικές κινήσεις στην second hand αγορά.

Mεταξύ άλλων, τον Φεβρουάριο 2022, σύμφωνα με την VV, εξαγόρασε έναντι 18,25 εκατ. δολάρια το LR2 Phoenix Hopeχωρητικότητας 105,600 dwt, που κατασκευάστηκε το 2008.

Τον Οκτώβριο του 2022, πούλησε το LR2 Keros Voyager, χωρητικότητας 105,600 dwt και κατασκευής 2008, στην τιμή των 35 εκατ. δολαρίων.

Kατά άλλες πληροφορίες απέκτησε τον Μάρτιο toy 2023 το LR1 Nordic Geneva χωρητικότητας 73,700 dwt και κατασκευής 2009, στην τιμή των 23,5 εκατ. δολαρίων.

Στον εφοπλιστή Παύλο Κορώνη ανήκει και η εταιρεία PrimeBulk Shipmanagement, η οποία διαχειρίζεται πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίο.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),