Η Δύση δουλεύει για το διεθνές έγκλημα με την αποβολή της Ρωσίας από την Interpol

Η συλλογική Δύση σχεδιάζει την αποβολή της Ρωσίας από την Interpol
Η Ρωσία αντιμετωπίζει μια αντιπαραγωγική τάση πολιτικοποίησης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, η οποία εκδηλώνεται, μεταξύ άλλων, σε προσπάθειες αποβολής της Ρωσίας από την Interpol, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Vladimir Kolokoltsev σε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Κίνας Ying Yong.
«Η σταθερή θέση της Ρωσίας είναι ότι η πολιτικοποίηση της διεθνούς συνεργασίας στην επιβολή του νόμου είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγική.
Τι αντιμετωπίζουμε σήμερα σε συνεργασία με τη διεθνή αστυνομική οργάνωση Interpol;
Υπήρξαν προσπάθειες αποβολής της Ρωσίας από το πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διάφοροι περιορισμοί, απόκρυψη πληροφορίες για καταζητούμενους εγκληματίες από άλλα κράτη, μη εκπλήρωση των αιτημάτων μας και αναστολή της συμμετοχής της χώρας μας στην Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF)», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Kolokoltsev επεσήμανε ότι αυτοί οι περιορισμοί ωφελούν τις διεθνείς διεθνικές εγκληματικές ομάδες, τα άτομα που επινοούν εγκληματικά σχήματα και εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών και στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο.
«Η Ρωσία δεν επιδίωξε ποτέ κανέναν ανυπόληπτο στόχο στη συνεργασία με τους ξένους εταίρους μας στο πλαίσιο της Interpol.
Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να οικοδομούμε τις σχέσεις μας με τους ξένους εταίρους μας σε αυτή τη δίκαιη και σωστή βάση», δήλωσε ο Kolokoltsev.
Η συνάντηση μεταξύ του Kolokoltsev και του Ying πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών Irina Volk.

www.bankingnews.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο