Η Ε.Α.Α.Λ.Σ. σταθερά στο δρόμο των διεκδικήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

 

Στη συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων της ένωσης διευκρινίζονται περαιτέρω  τα ακόλουθα:

Α. Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας  του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,Κ.Κ.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ25), δύο ήταν οι κύριοι άξονες των αιτημάτων μας.

Πρώτον το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα των απαράδεκτα χαμηλών συντάξεων και της επαναφοράς αυτών τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012 δηλαδή στο ύψος των ποσών πριν την περικοπή τους από τη λαίλαπα των  μνημονίων.

Δεύτερο  η προστασία των Μετοχικών Ταμείων και η αποτροπή κάθε σκέψης περικοπών στο ύψος της εισφορές( 4 % και 2% ) επί των προμηθειών για τη διατήρηση των στοιχειωδών προϋποθέσεων της  βιωσιμότητας των ταμείων.

Β. Επισημαίνεται ότι κατά τις συναντήσεις μας  με Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας εκτός από τα παραπάνω τέθηκαν επιπρόσθετα θέματα που αφορούν τους αποστράτους του ΛΣ(Τροποποίηση οργανισμού και Ίδρυση Γραφείου Αποστράτων, Ίδρυση Γραφείου help desk στο ΝΝΑ, αξιοποίηση και συμμετοχή αποστράτων στο υπό ίδρυση ινστιτούτο ιστορίας κλπ.).

Με ιδιαίτερη ένταση τέθηκε και το ειδικότερο θέμα που αφορά στην βαθμολογική εξέλιξη – αποκατάσταση  της πρώτης σειράς Λιμενοφυλάκων γυναικών (κατάταξης 1980), προκείμενου τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τις επόμενες σειρές γυναικών που  αποστρατεύτηκαν με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ..

Το παραπάνω θέμα αφορά και σε άνδρες συναδέλφους.

Η Ε.Α.Α.Λ.Σ αναγνωρίζοντας και υιοθετώντας το δίκαιο αυτό αίτημα όχι μόνο το έθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς και παλαιότερα και κατά την πρόσφατη συνάντηση, αλλά έχει ήδη καταθέσει σε αυτούς και σχέδιο διάταξης προκειμένου προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων .

Συνεπώς είναι φανερό ότι η Ε.Α.Α.Λ.Σ έχει καταβάλει και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού  θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης που απασχολεί σημαντική μερίδα μελών της.

Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται η ενωτική στάση όλων των μελών της ένωσης, πολύ δε περισσότερο απαιτείται η ενεργή στήριξη των μελών εκείνων που άμεσα τα αφορά.

Άλλωστε το θέμα αυτό αν και έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια από την αποστρατεία κάποιων από τα ενδιαφερόμενα μέλη, η σημερινή διοίκηση της Ε.Α.Α.Λ.Σ είναι αυτή  που το αναδεικνύει και διεκδικεί την επίλυση του.

Σε κάθε περίπτωση  πλέον, την ευθύνη αποδοχής του αιτήματος, έχει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός για την εισήγηση σχετικής διάταξης προς ψήφιση στη βουλή. Βλέπετε η Ε.Α.Α.Λ.Σ δεν νομοθετεί ούτε συνδιοικεί.

Διαβεβαιώνουμε όλα τα μέλη της ένωσης ότι η σημερινή διοίκηση της Ε.Α.Α.Λ.Σ δεν φείδεται κόπων και  έχει ως στόχο να μπουν στο προσκήνιο όλα τα προβλήματα των αποστράτων συναδέλφων.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχει ανάγκη την στήριξη ΟΛΩΝ των μελών ανά την Ελλάδα.

Για την επίλυση των προβλημάτων η ένωση καλεί κάθε συνάδελφο να συνεισφέρει με τις σκέψεις και τις προτάσεις  του στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ‘ένωσης ([email protected]) για την αποτελεσματικότερη δράση όλων μας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός θα είναι εκτός στόχου για μεγάλο διάστημα

Αναθεωρείται προς τα πάνω έως και το τρίτο τρίμηνο του 2023 Αρνητικό ήταν το κλίμα σήμερα στις αγορές ομολόγων, καθώς η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδειξε, ότι οι πληθωριστικές πιέσεις

Σε επιφυλακή Ελλάδα και Κύπρος για πρόκληση της Τουρκίας στις 15 Νοεμβρίου – Γιατί είναι κρίσιμη αυτή η ημέρα

Σε επιφυλακή δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο μονάχα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι κυπριακές καθώς εκτιμούν πως μπορεί να υπάρξει μια σειρά από προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, ιδίως την 15η Νοεμβρίου ή τέλος πάντως εκείνες τις

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ ρεπορτάζ για πιλότο ελικοπτέρου που κρίθηκε ακατάλληλος

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Το προσωπικό της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας υποβάλλεται σε υγειονομικό έλεγχο από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής και παρακολουθεί την απαραίτητη εκπαίδευση με γραπτές εξετάσεις, ώστε να είναι ικανό για το

Κοκκάλας: Bάζουν εγκύους και παιδιά σε υπερφορτωμένα φουσκωτά με θυελλώδεις ανέμους

«Αντιμετωπίζουμε κάτι πρωτόγνωρο και διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Λέσβο, καθώς