Η Ε.Α.Α.Λ.Σ. σταθερά στο δρόμο των διεκδικήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

 

Στη συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων της ένωσης διευκρινίζονται περαιτέρω  τα ακόλουθα:

Α. Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας  του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,Κ.Κ.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ25), δύο ήταν οι κύριοι άξονες των αιτημάτων μας.

Πρώτον το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα των απαράδεκτα χαμηλών συντάξεων και της επαναφοράς αυτών τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012 δηλαδή στο ύψος των ποσών πριν την περικοπή τους από τη λαίλαπα των  μνημονίων.

Δεύτερο  η προστασία των Μετοχικών Ταμείων και η αποτροπή κάθε σκέψης περικοπών στο ύψος της εισφορές( 4 % και 2% ) επί των προμηθειών για τη διατήρηση των στοιχειωδών προϋποθέσεων της  βιωσιμότητας των ταμείων.

Β. Επισημαίνεται ότι κατά τις συναντήσεις μας  με Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας εκτός από τα παραπάνω τέθηκαν επιπρόσθετα θέματα που αφορούν τους αποστράτους του ΛΣ(Τροποποίηση οργανισμού και Ίδρυση Γραφείου Αποστράτων, Ίδρυση Γραφείου help desk στο ΝΝΑ, αξιοποίηση και συμμετοχή αποστράτων στο υπό ίδρυση ινστιτούτο ιστορίας κλπ.).

Με ιδιαίτερη ένταση τέθηκε και το ειδικότερο θέμα που αφορά στην βαθμολογική εξέλιξη – αποκατάσταση  της πρώτης σειράς Λιμενοφυλάκων γυναικών (κατάταξης 1980), προκείμενου τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τις επόμενες σειρές γυναικών που  αποστρατεύτηκαν με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ..

Το παραπάνω θέμα αφορά και σε άνδρες συναδέλφους.

Η Ε.Α.Α.Λ.Σ αναγνωρίζοντας και υιοθετώντας το δίκαιο αυτό αίτημα όχι μόνο το έθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς και παλαιότερα και κατά την πρόσφατη συνάντηση, αλλά έχει ήδη καταθέσει σε αυτούς και σχέδιο διάταξης προκειμένου προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων .

Συνεπώς είναι φανερό ότι η Ε.Α.Α.Λ.Σ έχει καταβάλει και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού  θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης που απασχολεί σημαντική μερίδα μελών της.

Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται η ενωτική στάση όλων των μελών της ένωσης, πολύ δε περισσότερο απαιτείται η ενεργή στήριξη των μελών εκείνων που άμεσα τα αφορά.

Άλλωστε το θέμα αυτό αν και έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια από την αποστρατεία κάποιων από τα ενδιαφερόμενα μέλη, η σημερινή διοίκηση της Ε.Α.Α.Λ.Σ είναι αυτή  που το αναδεικνύει και διεκδικεί την επίλυση του.

Σε κάθε περίπτωση  πλέον, την ευθύνη αποδοχής του αιτήματος, έχει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός για την εισήγηση σχετικής διάταξης προς ψήφιση στη βουλή. Βλέπετε η Ε.Α.Α.Λ.Σ δεν νομοθετεί ούτε συνδιοικεί.

Διαβεβαιώνουμε όλα τα μέλη της ένωσης ότι η σημερινή διοίκηση της Ε.Α.Α.Λ.Σ δεν φείδεται κόπων και  έχει ως στόχο να μπουν στο προσκήνιο όλα τα προβλήματα των αποστράτων συναδέλφων.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχει ανάγκη την στήριξη ΟΛΩΝ των μελών ανά την Ελλάδα.

Για την επίλυση των προβλημάτων η ένωση καλεί κάθε συνάδελφο να συνεισφέρει με τις σκέψεις και τις προτάσεις  του στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ‘ένωσης ([email protected]) για την αποτελεσματικότερη δράση όλων μας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο