Η Ελλάδα η 4η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για συνταξιοδότηση

Eλλάδα αναδείχθηκε ως η 4η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για να εγκατασταθεί κάποιος αφού συνταξιοδοτηθεί σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία Moving to Spain, με την Πορτογαλία να κατακτά την «κορυφή».

«Τα social media, οι βιντεοκλήσεις και τα φθηνά αεροπορικά ταξίδια έχουν κάνει τη συνταξιοδότηση στο εξωτερικό ευκολότερη για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η Ευρώπη παραμένει η πρώτη επιλογή πολλών συνταξιούχων για πολλούς λόγους», υπογραμμίζει η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι χρησιμοποίησε αυτούς τους βασικούς παράγοντες για να επιλέξει την καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για συνταξιοδότηση.

insider.gr

Τα κριτήρια

Αναλυτικότερα, υπ’ όψιν ελήφθησαν οι κάτωθι παράγοντες:

  1. πληθυσμός
  2. προσδόκιμο ζωής
  3. κόστος ζωής
  4. τιμές κατοικιών
  5. βίζα
  6. ασφάλεια
  7. παραλίες
  8. υγειονομική περίθαλψη

Η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για συνταξιοδότηση είναι η Πορτογαλία με βαθμολογία συνταξιοδότησης: 7,83, καθώς αποτελεί μία από τις πιο προσιτές ευρωπαϊκές χώρες λόγω του χαμηλού κόστους ζωής της, όπως τονίζεται σε σχετικό σχόλιο στο επίμαχο δημοσίευμα.

Tα πλεονεκτήματα της Ελλάδας

Ανάμεσα στα πολλά θετικά της Ελλάδας, η χώρας κατέλαβε τη δεύτερη θέση για τις παραλίες της πίσω από την Ιταλία, αναφορικά με τις Γαλάζιες Σημαίες (641).  «Η Ελλάδα έχει 617 παραλίες, 18 μαρίνες και 6 σκάφη – ένα περισσότερο από την Ισπανία. Η Χαλκιδική, η Ρόδος και η Κρήτη είναι οι περιοχές της Ελλάδας με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες» συμπληρώνεται. (σσ: Οι Γαλάζιες Σημαίες (Blue Flags) είναι ένα σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς, με βάση αυστηρά κριτήρια. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αποτελεί μία πρότυπη περιβαλλοντική δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων).

Παράλληλα, μετά τη Μάλτα, η Ελλάδα κερδίζει και για τον καιρό της. Στη σχετική κατάταξη κατέκτησε τη δεύτερη θέση με μέσο όρο 2.665 ώρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο. «Η Ελλάδα συνεχίζει να αποδεικνύει πόσο σπουδαία χώρα είναι για συνταξιοδότηση. Στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι λίγο κάτω από τους 30°C, που σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα μπορούσαν να ανέλθει σε 35 βαθμούς στο αποκορύφωμα της ημέρας» καταλήγουν οι συντάκτες της έρευνας.

Οι 10 καλύτερες χώρες της Ευρώπης για συνταξιοδότηση

1. Πορτογαλία

2 – 3. Ισπανία και Ιταλία (ισοπαλία)

4. Ελλάδα

5. Βουλγαρία

6. Γαλλία

7. Σλοβενία

8. Κροατία

9. Μάλτα

10. Ιρλανδία

Δύο χώρες ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση. Η Ισπανία και η Ιταλία και οι δύο έχουν βαθμολογία συνταξιοδότησης 7,31, σύμφωνα με την έκθεση.

insider.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Με 154 «ναι» έγινε δεκτή η πρόταση της ΝΔ για παραπομπή Καραμανλή σε προανακριτική

Ολοκληρώθηκε στις 03:20 η ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών. Είχε προηγηθεί η συζήτηση σε συγκρουσιακό κλίμα. Η Ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 154 «ναι» έναντι 13 «κατά» και 1 «παρών», αποφάσισε, μετά

«Με φακούς ακολουθούσαμε το κλάμα του μωρού» – Συγκλονίζει αστυνομικός που έσωσε το παιδί από το μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη

Με φακούς προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε το κλάμα του μωρού, λέει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη μετά από κλήση στην ΕΛΑΣ για το μωρό που έκλαιγε μόνο του στο μπαλκόνι. Σε βάρος των γονιών που αφέθηκαν ελεύθεροι, σχηματίστηκε δικογραφία

Σάλος στην Κύπρο: Αστυνομικοί συνευρέθηκαν μέρα μεσημέρι πάνω σε περιπολικό

Ένα βίντεο που δείχνει δύο αστυνομικούς να κάνουν σεξ πάνω σε ένα περιπολικό σε ανοιχτό χώρο στη Λάρνακα της Κύπρου έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο. Το βίντεο, το οποίο έχει αλλοιωθεί για ευνόητους λόγους, έχει διαδοθεί ευρέως από κινητό σε κινητό, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη

Σαν σήμερα: Μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες, με περίπου 7000 νεκρούς, μαθεύτηκε ένα μήνα μετά – Γιατί το έκρυβαν οι Βρετανοί

Η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία του Ηνωμένου Βασιλείου, με 7000 νεκρούς, μαθεύτηκε ένα μήνα μετά στη Βρετανία! Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 17 Ιουνίου του 1940, όταν γερμανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα χτύπησαν βρετανικό πλοίο. Το RMS Lancastria, ένα επιβατικό καράβι επιταγμένο κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης

Μετάβαση στο περιεχόμενο