Η Ελλάδα η 4η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για συνταξιοδότηση

Eλλάδα αναδείχθηκε ως η 4η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για να εγκατασταθεί κάποιος αφού συνταξιοδοτηθεί σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία Moving to Spain, με την Πορτογαλία να κατακτά την «κορυφή».

«Τα social media, οι βιντεοκλήσεις και τα φθηνά αεροπορικά ταξίδια έχουν κάνει τη συνταξιοδότηση στο εξωτερικό ευκολότερη για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η Ευρώπη παραμένει η πρώτη επιλογή πολλών συνταξιούχων για πολλούς λόγους», υπογραμμίζει η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι χρησιμοποίησε αυτούς τους βασικούς παράγοντες για να επιλέξει την καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για συνταξιοδότηση.

insider.gr

Τα κριτήρια

Αναλυτικότερα, υπ’ όψιν ελήφθησαν οι κάτωθι παράγοντες:

  1. πληθυσμός
  2. προσδόκιμο ζωής
  3. κόστος ζωής
  4. τιμές κατοικιών
  5. βίζα
  6. ασφάλεια
  7. παραλίες
  8. υγειονομική περίθαλψη

Η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για συνταξιοδότηση είναι η Πορτογαλία με βαθμολογία συνταξιοδότησης: 7,83, καθώς αποτελεί μία από τις πιο προσιτές ευρωπαϊκές χώρες λόγω του χαμηλού κόστους ζωής της, όπως τονίζεται σε σχετικό σχόλιο στο επίμαχο δημοσίευμα.

Tα πλεονεκτήματα της Ελλάδας

Ανάμεσα στα πολλά θετικά της Ελλάδας, η χώρας κατέλαβε τη δεύτερη θέση για τις παραλίες της πίσω από την Ιταλία, αναφορικά με τις Γαλάζιες Σημαίες (641).  «Η Ελλάδα έχει 617 παραλίες, 18 μαρίνες και 6 σκάφη – ένα περισσότερο από την Ισπανία. Η Χαλκιδική, η Ρόδος και η Κρήτη είναι οι περιοχές της Ελλάδας με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες» συμπληρώνεται. (σσ: Οι Γαλάζιες Σημαίες (Blue Flags) είναι ένα σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς, με βάση αυστηρά κριτήρια. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αποτελεί μία πρότυπη περιβαλλοντική δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων).

Παράλληλα, μετά τη Μάλτα, η Ελλάδα κερδίζει και για τον καιρό της. Στη σχετική κατάταξη κατέκτησε τη δεύτερη θέση με μέσο όρο 2.665 ώρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο. «Η Ελλάδα συνεχίζει να αποδεικνύει πόσο σπουδαία χώρα είναι για συνταξιοδότηση. Στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι λίγο κάτω από τους 30°C, που σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα μπορούσαν να ανέλθει σε 35 βαθμούς στο αποκορύφωμα της ημέρας» καταλήγουν οι συντάκτες της έρευνας.

Οι 10 καλύτερες χώρες της Ευρώπης για συνταξιοδότηση

1. Πορτογαλία

2 – 3. Ισπανία και Ιταλία (ισοπαλία)

4. Ελλάδα

5. Βουλγαρία

6. Γαλλία

7. Σλοβενία

8. Κροατία

9. Μάλτα

10. Ιρλανδία

Δύο χώρες ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση. Η Ισπανία και η Ιταλία και οι δύο έχουν βαθμολογία συνταξιοδότησης 7,31, σύμφωνα με την έκθεση.

insider.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο