Η ΕΡΤ στα ναυπηγεία της Λοριάν – Υπό κατασκευή οι υπερσύγχρονες ελληνικές φρεγάτες

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων ψηφιακών φρεγατών “Μπελαρά”. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι Γάλλοι θα είναι πολύ αυστηροί στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής των πλοίων, με τη δέσμευση ότι τον χειμώνα του 2025 η πρώτη ελληνική φρεγάτα θα πλέει στα χωρικά μας ύδατα.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Naval Group Ερίκ Πομελέ, αναφέρει ότι: «Είμαστε πολύ συνεπείς στο πρόγραμμα, τόσο εδώ στα ναυπηγεία, όσο και με την ενσωμάτωση του συστήματος μάχης, γιατί η FDI (φρεγάτα “Μπελαρά”) είναι ένα πολύ σύγχρονο πλοίο, πλήρως ψηφιακό, με προστατευμένο κέντρο δεδομένων και σύγχρονα ραντάρ. Πέρα από αυτό το φανταστικό πλοίο για το Ελληνικό ναυτικό, υπάρχει η στρατηγική συνεργασία με την Γαλλία και πολλές ευκαιρίες για να συνεργαστούμε και ν’ αναπτύξουμε την σχέση μας με την Ελληνική βιομηχανία».

Στη Λοριάν δοκιμάζεται καθημερινά το σύστημα μάχης του πλοίου, το μεγάλο στοίχημα της νέας τεχνολογίας.

Στον πύργο της φρεγάτας “Μπελαρά”, βρίσκεται ανάμεσα στους αισθητήρες και το πανίσχυρο ραντάρ sea fire που επιτρέπει στην φρεγάτα να βλέπει σε ακτίνα 300 χλμ και να εγκλωβίζει ταυτόχρονα δεκάδες αεροπορικούς στόχους.

Ο υπεύθυνος των ψηφιακών συστημάτων της φρεγάτας “Μπελαρά”, αναφέρει ότι: «Πρόκειται για ένα ραντάρ νέας γενιάς με σύγχρονη τεχνολογία που αναπτύχθηκε παράλληλα με το πλοίο».

Το πρώτο κομμάτι της φρεγάτας που προορίζεται για το Γαλλικό ναυτικό σχηματοποιήθηκε, στη συμβολική τελετή ήταν πολλές οι αναφορές για την Ελληνογαλλική συνεργασία.

Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει την αποστολή, στη Λοριάν, του πρώτου πληρώματος της Ελληνικής “Μπελαρά” ώστε να εκπαιδευτεί και να είναι έτοιμο όταν το 2025 φτάσει στο Αιγαίο η νέα φρεγάτα.

Τις επόμενες ώρες οι φρεγάτες “Μπελαρά” μαζί με τα έξι επιπλέον Rafale, δυο όπλα που αλλάζουν τα δεδομένα στη Μεσόγειο, περνούν από την επιτροπή αμυντικών συμβάσεων και εξοπλισμών της Βουλής.

Ρεπορτάζ – αποστολή στη Γαλλία: Γιώργος Σίδερης
Η ΕΡΤ στα ναυπηγεία της Λοριάν – Υπό κατασκευή οι υπερσύγχρονες ελληνικές φρεγάτες

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά