Η Γερμανία συζητά απελάσεις στο Αφγανιστάν μέσω Ουζμπεκιστάν

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Der Spiegel, η γερμανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σχετικά με απελάσεις υπηκόων του Αφγανιστάν μέσω του Ουζμπεκιστάν.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας διεξάγει συνομιλίες με αυτήν του Ουζμπεκιστάν σχετικά με απελάσεις υπηκόων του Αφγανιστάν μέσω της δεύτερης χώρας, δίχως επαφές ή διαβουλεύσεις με τη de facto αφγανική κυβέρνηση των Ταλιμπάν, ανέφερε χθες Κυριακή (16/6) το Der Spiegel.

Αντιπροσωπεία του γερμανικού ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών ταξίδεψε στην ουζμπεκική πρωτεύουσα Τασκένδη στα τέλη Μαΐου για διαπραγματεύσεις, κατά το δημοσίευμα του περιοδικού, που δεν αποκαλύπτει τις πηγές του.

Η αντιπροσωπεία πρότεινε οι υποψήφιοι προς απέλαση να μεταφέρονται στην Τασκένδη και από εκεί να προωθούνται στο Αφγανιστάν με πτήσεις της ιδιωτικής εταιρείας KamAir, συνεχίζει το κείμενο.

Το υπουργείο Εσωτερικών στο Βερολίνο δεν έχει σχολιάσει επίσημα τις πληροφορίες αυτές μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέζερ (SPD) δήλωσε πάντως πως εξετάζεται το ενδεχόμενο απέλασης Αφγανών που κρίνεται ότι εγείρουν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια στη χώρα τους. Έκανε την αποκάλυψη αυτή έπειτα από τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού σε επίθεση με μαχαίρι, που πυροδότησε προτροπές για την υιοθέτηση σκληρότερης προσέγγισης ως προς τη μετανάστευση από το Βερολίνο.

Ωστόσο, αν το σχέδιο αυτό προχωρούσε, θα αντιμετώπιζε αντιδράσεις στη χώρα, καθώς η πολιτική της Γερμανίας μέχρι σήμερα ορίζει πως δεν επαναπατρίζονται υπήκοοι χωρών όταν απειλείται η ζωή τους. Οι απελάσεις στο Αφγανιστάν σταμάτησαν αφού κατέλαβαν ξανά την εξουσία οι Ταλιμπάν, τη 15η Αυγούστου 2021.

Η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν από την πλευρά της επιδιώκει να υπογραφτεί διμερής συμφωνία με τη Γερμανία για τη μετανάστευση ταυτόχρονα με τη ρύθμιση για τις απελάσεις, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σπίγκελ.

Η διμερής συμφωνία θα διαμορφώσει το πλαίσιο για τη μετανάστευση στη Γερμανία ουζμπέκων εργαζομένων με υψηλό επίπεδο ειδίκευσης και ειδικός απεσταλμένος του Βερολίνου για ζητήματα μετανάστευσης αναμένεται στην Τασκένδη εντός της εβδομάδας, κατά το περιοδικό.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο