Η γνωμοδότηση και η «δοκιμή»

«Προπαντός πραγματικά  γεγονότα δεν υπάρχουν, αλλά μόνον ερμηνείες.»Η περιβόητη αυτή διατύπωση του Νίτσε, που προϋποθέτει ότι «η αλήθεια είναι μιά  κινούμενη στρατιά  μεταφορών», θα εξαφάνιζε τη σφοδρή διένεξη Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης με αφορμή τη  γνωμοδότηση Ντογιάκου, εάν ο νόμος δεν ήταν  απλώς μια «ερμηνεία» αλλά η κατίσχυση μιας ερμηνείας.

Δηλαδή  η επιβολή της «έννομης βίας» (Μαξ Βέμπερ) της κυβερνητικής εξουσίας. Οπότε δεν έχει άλλο από το να συλληφθεί ο Τσίπρας ως «δοκιμή».

Και επειδή η φιλοσοφία  του Νίτσε έχει μεγάλη  πολεμική σημασία διότι  καταγγέλλει όλους τους φενακισμούς που βρίσκουν στη Δημοκρατία  το ύστατο καταφύγιο, και επειδή η δύναμη έχει πάντα μια άλλη δύναμη ως αντικείμενο, το θέμα  με τη γνωμοδότηση  Ντογιάκου μόνο με άλλη γνωμοδότηση θα διασκεδασθεί, αφού  προηγουμένως  διευκρινιστεί το «ποιός  γνωμοδοτεί για τον γνωμοδοτούντα.»

Οπότε αναμονή…

Αιχμές από τον Γιώργο Βέλτσο

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):