Η HELMEPA για 32η συνεχή χρονιά συντονίζει στη χώρα μας τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών

Η HELMEPA για 32η συνεχή χρονιά συντονίζει στη χώρα μας τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο, με πάνω από 15 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως! Η πρωτοβουλία διοργανώνεται παγκοσμίως από τον Αμερικανικό ΜΚΟ Ocean Conservancy και στην Ελλάδα ξεκίνησε ήδη με τις πρώτες δράσεις στις 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσειμέχρι 17 Νοεμβρίου 2022.
May be an image of 1 person and text that says "Î HELMEPA για 32η συνεχή χρονιά συντονίζει τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, με πάνω από 15 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως! •HELMEPA. 40 years Ocean Conservancy International Cleanup UN® programme COA SOADAY SEA IS LIFE ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ 17 Σεπτ.- 17 Νοε. 2022 Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση! EK #G2B2"
May be an image of 2 people, child, outdoors and text that says "Είμαστε μέρος της λύσης SEA IS LIFE Συνειδητοποιούμε την πρόκληση Αναλαμβάνουμε ευθύνη Παράγουμε θετικό και μετρήσιμο αντίκτυπο Μειώνουμε To περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα Προωθούμε την αειφόρο ανάπτυξη Στηρίζουμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του OHE ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ MARINE PROTECTION ASSOCIATION •HELMEPA. μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσές μας www.helmepa.g f Helmepa HELMEPAM @helmepa savetheseas Helmepa GR HELMEPA helmepa"
Η διαδικασία για τη διοργάνωση ενός εθελοντικού καθαρισμού είναι απλή:
Επιλέξτε την παραλία που επιθυμείτε να καθαρίσετε
Δηλώστε ηλεκτρονικά τον καθαρισμό εδώ: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdxMwEKWqOAmh…/viewform
Οργανώστε και πραγματοποιήστε τη δράση ακολουθώντας τον απλό οδηγό εθελοντικού καθαρισμού που αναπτύξαμε για τους εθελοντές μας (για την καταγραφή των απορριμμάτων στο πεδίο, χρησιμοποιήστε το νέο Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων της HELMEPA, σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την επιστημονική παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπανσης με απορρίμματα)
Καταχωρίστε ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα του καθαρισμού εδώ (τα δεδομένα που λαμβάνουμε αξιοποιούνται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, αλλά και την υποστήριξη της μελέτης της ρύπανσης με θαλάσσια απορρίμματα ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος)
Οι συντονιστές των δράσεων και οι φορείς που θα συμμετάσχουν, θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής της HELMEPA.
Ας ανανεώσουμε λοιπόν τη δέσμευσή μας για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, στέλνοντας το μήνυμα ότι νοιαζόμαστε για τη θάλασσα και το μέλλον των παιδιών μας!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τηςHELMEPA ή να επικοινωνήσετε μαζί μας, email [email protected], τηλ. 210-9343088

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Λ. Ενημέρωση για την αίτηση ακύρωσης του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Λ   Σας ενημερώνουμε ότι την 1-12-22 είχε οριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών-Π.Ο.Λ. κατά των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΠΔ Μεταθέσεων 21/2022 το οποίο  έχει οδηγήσει σε ομηρία εκατοντάδες συναδέλφων από

Ε.Α.Α.Λ.Σ: Ιδρύθηκε και λειτουργεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Αποστράτων Στελεχών στο Ν.Ν.Α. με παρέμβαση του Αρχηγού ΛΣ

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ: Φέρουμε σε γνώση όλων των μελών μας ότι, με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υποναυάρχου Λ.Σ. κ. Αντώνη ΜΑΖΗ, δρομολογήθηκε η διευθέτηση ενός από τα κυρίαρχα προτάγματα των διεκδικήσεων της Διοίκησής μας για δημιουργία HELP-DESK Αποστράτων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.