Η Ιαπωνία… ανακάλυψε ότι έχει επιπλέον 7.000 νησιά

Δεν μπορεί να είναι εύκολο να μετρήσει κανείς τον αριθμό των νησιών που είναι διάσπαρτα σε μια έκταση άνω των 370.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε μια χώρα που υπόκειται τακτικά σε ηφαιστειακή δραστηριότητα και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ενώ η Ιαπωνία έχει βιώσει τον σχηματισμό νέων νησιών και την αθόρυβη εξαφάνιση άλλων, οι γεωγράφοι λένε ότι οι επίσημες στατιστικές που δείχνουν ότι αποτελείται από περίπου 6.000 νησιά απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία ψηφιακής χαρτογράφησης, οι γεωγράφοι θα ανακοινώσουν σύντομα ότι ο αριθμός των νησιών της Ιαπωνίας είναι στην πραγματικότητα διπλάσιος από τον προηγουμένως επίσημο αριθμό, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Στην πρώτη έρευνα αυτού του είδους εδώ και 35 χρόνια, η Αρχή Γεωχωρικών Πληροφοριών της Ιαπωνίας συγκέντρωσε συνολικά 14.125 νησιά – 7.273 περισσότερα απ’ ό,τι πιστευόταν προηγουμένως.

Το κυβερνητικό όργανο, το οποίο πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα ευρήματά του εντός των επόμενων εβδομάδων, είπε ότι οι νέες πληροφορίες είναι απίθανο να αλλάξουν το μέγεθος του εδάφους ή των χωρικών υδάτων της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η κρατική αρχή ξεκίνησε τη νέα μελέτη μετά την κριτική που δέχθηκε ότι τα προηγούμενα δεδομένα ήταν ξεπερασμένα, πράγμα που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των νησιών θα μπορούσε να είναι δραματικά υψηλότερος.

Βουλευτής του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησε επανακαταμέτρηση, λέγοντας στο Κοινοβούλιο το 2021 ότι «η ακριβής κατανόηση του αριθμού των νησιών ήταν προς το εθνικό συμφέρον».

Στην τελευταία έρευνα, που κυκλοφόρησε το 1987 από την Ακτοφυλακή, χρησιμοποιήθηκαν χάρτινοι χάρτες για την καταμέτρηση νησιών –που ορίζονται ως χερσαίες μάζες με περιφέρεια τουλάχιστον 100 μέτρων–, με αποτέλεσμα τον προηγουμένως αποδεκτό αριθμό των 6.852.

Στην πιο πρόσφατη μελέτη, οι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν το ίδιο κριτήριο μεγέθους, αλλά μέτρησαν νησιά χρησιμοποιώντας ψηφιοποιημένους χάρτες και διασταύρωσαν τις πληροφορίες με προηγούμενες αεροφωτογραφίες και άλλα δεδομένα, είπε το πρακτορείο Kyodo.

Ορισμένες από τους 47 επαρχίες της Ιαπωνίας περιλαμβάνουν τεράστιους αριθμούς νησιών. Το Χοκάιντο στον βορρά –ένα από τα τέσσερα κύρια νησιά, μαζί με το Χονσού, το Σικόκου και το Κιουσού– έχει 1.473, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ενώ το Ναγκασάκι στα νοτιοδυτικά έχει 1.479.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Διχάζει η παρένθετη μητέρα

Από την μία, η κυβέρνηση Μελόνι ανακοινώνει ότι πρόκειται να προωθήσει την έγκριση νόμου που θα τιμωρεί αυστηρά την πρακτική αυτή τόσο όταν γίνετα εντός εθνικών συνόρων όσο και στο εξωτερικό, από Ιταλούς πολίτες. Από την άλλη, η αντιπολίτευση των Πέντε

Λιτανείες και προσευχές στη Νότια Γαλλία για να βρέξει

Οι αγρότες της νότιας Γαλλίας είναι απελπισμένοι με την ξηρασία. Στο Περπινιάν το Σάββατο οργανώθηκε λιτανεία λαϊκών και κληρικών με δεήσεις για να βρέξει επί τέλους. Η λιτανεία στο Περπινιάν είχε ελάχιστη σχέση με τη παράδοση και την καλλιέργεια θρησκευτικών

Η Ελλάδα δαπάνησε πάνω από τον μέσο όρο του ΝΑΤΟ

«Η Γερμανία απέτυχε ξεκάθαρα τον στόχο του 2% του ΝΑΤΟ και αυτό τη χρονιά του Zeitenwende», δηλαδή του σημείου καμπής στη γερμανική αμυντική πολιτική, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung στη σημερινή της έκδοση. Σύμφωνα με δήλωση του ΝΑΤΟ που παρουσιάστηκε την Τρίτη, οι

Με εντυπωσιακή ανάπτυξη όλων των οικονομικών μεγεθών τα αποτελέσματα 2022 για Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΕΩΣ 2022 ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  Το 2022 υπήρξε για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου χρονιά έντονης δραστηριότητας, με εντυπωσιακή ανάπτυξη όλων των οικονομικών μεγεθών. Με βάση τις  οικονομικές καταστάσεις, τα αποτελέσματα της χρήσεως αξιολογούνται

Μετάβαση στο περιεχόμενο