Η Ισπανία εξάρθρωσε δίκτυο που μετέφερε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών μέσα σε τσιμεντόλιθους

Η ισπανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο, το οποίο μετέφερε «τεράστιες ποσότητες» κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης από το Μεξικό στην Ευρώπη, κρύβοντας τα ναρκωτικά σε τσιμεντόλιθους.

Αυτή η επιχείρηση επέτρεψε την κατάσχεση το 2019, στο λιμάνι του Ρότερνταμ, 2,5 τόνων μεθαμφεταμίνης, στη σημαντικότερη κατάσχεση αυτού του ναρκωτικού που έχει ποτέ γίνει στην Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό από την ισπανική αστυνομία.

Το δίκτυο, το οποίο συνδέεται με το μεξικανικό καρτέλ Μπελτράν-Λέιβα, «χρησιμοποιούσε μια πρωτότυπη μέθοδο για να μεταφέρει τα ναρκωτικά, η οποία συνίστατο στο να ανοίγει “διαμερίσματα” μέσα σε τσιμεντόλιθους, όπου έκρυβε τα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανιχνευτούν από τις αρχές κατά τη διάρκεια των ελέγχων», εξηγεί ένα δελτίο τύπου.

Μόλις οι τσιμεντόλιθοι έφθαναν στην Ισπανία, η συμμορία αφαιρούσε τα ναρκωτικά προκειμένου να τα μεταφέρει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η αστυνομία συνέλαβε 16 ανθρώπους, στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, που ξεκίνησε το 2017 και διεξήχθη σε συνεργασία με την Europol.

Κατέσχεσαν επίσης σχεδόν 1,4 τόνο κοκαΐνης και 17.000 λίτρα χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για να καθαριστεί η κοκαΐνη ή να παραχθούν συνθετικά ναρκωτικά.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά

Τουρισμός: Αντέχει η «βαριά βιομηχανία» το κύμα τουριστών;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, οι ανακοινώσεις περί ρεκόρ αφίξεων δημιουργούν θετικό κλίμα για την οικονομία και οι προσδοκίες αυξάνονται σε… ετήσια βάση.  Πράγμα λογικό, βέβαια, εάν αναλογιστούμε ότι το 2019 είχε εκτιμηθεί

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του νόμου περί όπλων στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες της 23/01/2023, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που