ΗΠΑ: Απόλυση 27 στελεχών της πολεμικής αεροπορίας γιατί δεν εμβολιάστηκαν

Πρόκειται για τα πρώτα μέλη των ενόπλων δυνάμεων που απολύονται για τον λόγο αυτόν

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ απέλυσε 27 στελέχη της τη Δευτέρα διότι δεν συμμορφώθηκαν στην υποχρέωση για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Πρόκειται για τους πρώτους ένστολους που απολύονται στις ΗΠΑ διότι δεν υπάκουσαν στην εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η αμερικανική αεροπορία είχε δώσει περιθώριο στα στελέχη τυης να εμβολιαστούν μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, αλλά χιλιάδες έχουν είτε αρνηθεί είτε αιτηθεί εξαίρεσης.

Και οι 27 που απολύθηκαν ήταν φρέσκα στελέχη, στην πρώτη περίοδο από την ένταξή τους στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, άρα επρόκειτο για νεότερο και χαμηλόβαθμο προσωπικό που υποχρεώθηκε να αποχωρήσει, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορίας των ΗΠΑ, Αν Στέφανεκ.

Αν και η αεροπορία δεν ανακοίνωσε τι είδους απόλυση επιβάλλεται σε κάθε στέλεχος στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ετοιμάζει το Κογκρέσο δεν προβλέπονται οι συνήθεις τιμές για την αποστράτευση προσωπικού.

Το Πεντάγωνο έχει επιβάλει εδώ και μήνες την υποχρεωτική λήψη εμβολίων από όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, περιλαμβανομένων και των σωμάτων εφέδρων (που αποτελούν ενεργά σώματα). Κάθε ένα σώμα ασφαλείας έχει το περιθώριο να θέσει τις δικές του προθεσμίες, με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να είναι εκείνη που έθεσε νωρίτερα από τα άλλα σώματα την τελική ημερομηνία για τον εμβολιασμό όλων των στελεχών της.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,