Η κατάσκοπος «Μαρία Τ.» με τη διπλή ζωή – Ποια ήταν, πώς δρούσε και πώς έφτασε στα ίχνη της η ΕΥΠ

Η Μαρία με το κατάστημα στο Παγκράτι ήταν τελικά η Ιρίνα η κατάσκοπος. Δρούσε για λογαριασμό ξένης χώρας και η δράση της αποκαλύπτεται σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΥΠ. Η αντίστροφή μέτρηση για την αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων που έχουν αποβιώσει.

Ως κατάσκοπος η αλλοδαπή Ιρίνα A. S. , ρωσίδα σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διπλή ζωή.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούσε ως Μαρία Τσ. , που ζούσε και διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτά στο Παγκράτι, ενώ εμφανιζόταν και ως φωτογράφος.

Είχε ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018.

Τη δράση της ξεσκέπασε συστηματική έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) . Οι έλληνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Ιρίνα ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».

Οι κατάσκοποι αυτής της κατηγορίας εφοδιάζονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, με στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν πεθάνει.

Η κατάσκοπος «Μαρία Τ.» με τη διπλή ζωή – Ποια ήταν, πώς δρούσε και πώς έφτασε στα ίχνη της η ΕΥΠ

Η Ιρίνα που εμφανιζόταν ως ελληνίδα Μαρία φυσικά είχε εξαπατήσει και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους που δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα και φυσικό τη μυστική δράση της. Με την ελληνική ταυτότητα η Ιρίνα μπορούσε να κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο έφυγε από την Ελλάδα για τη Ρωσία, όπως και ο σύζυγός της που φέρεται να είναι κατάσκοπος και την ίδια περίοδο έφυγε για τη Βραζιλία.

Η κατάσκοπος «Μαρία Τ.» με τη διπλή ζωή – Ποια ήταν, πώς δρούσε και πώς έφτασε στα ίχνη της η ΕΥΠ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο