Η κυβέρνηση βάζει οριστικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη -Έρχεται πρόσθετη παρέμβαση στη Βουλή

Έτοιμη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να μπει οριστικό μπλόκο στο μόρφωμα του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη να πάρει μέρος στις εκλογές με οποιοδήποτε μανδύα είναι η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αποκάλυψε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα».

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητηθεί εκτενώς στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες μετά την ανάληψη της θέσης του προέδρου στο κόμμα «Έλληνες» από τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, σε μια προσπάθεια να παρακαμφθεί η πρόσφατα ψηφισμένη τροπολογία.

Η ρύθμιση που εξετάζει η κυβέρνηση για «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη
Η τεχνική προσθήκη την οποία σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση προβλέπει,  σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ότι τον έλεγχο και την ευθύνη της απόφασης για την συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές θα λάβει η ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής επιτροπή που συγκροτείται από τον Πρόεδρο και ελέγχει την νομιμότητα των κομμάτων που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

«Είμαστε σε εγρήγορση, οτιδήποτε θεσμικά χρειαστεί να συμπληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη που θα κλείσει η Βουλή, εδώ είμαστε να το κάνουμε», επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «επαρκές πλαίσιο υπάρχει, έτσι ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε εγκληματική οργάνωση με οποιουσδήποτε «μπροστινούς» ή με οποιονδήποτε μανδύα, να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών». Η αφετηρία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας βρίσκεται στην σκέψη ότι πρόκειται για μία πολύ κρίσιμη απόφαση για την ίδια την Δημοκρατία και με ειδικό βάρος για την λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού και για αυτό κρίνεται απαραίτητη η έγκριση της ολομέλειας του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι μόνο μιας επιμέρους σύνθεσης του που ορίζεται από τον πρόεδρο του. «Δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός», είναι η άποψη που διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Η τροπολογία που απαγορεύει την κάθοδο στο κόμμα Κασιδιάρη
H νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου, στους λόγους απαγόρευσης συμμετοχής ενός κόμματος στις εκλογές προστέθηκε εκτός από την κατοχή επιτελικής θέσης (Προέδρου, Γενικού Γραμματέα κ.λ.π) από πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη (σε οποιοδήποτε βαθμό) για συγκεκριμένα βαριά αδικήματα κατά της πολιτείας και υψηλής ποινικής απαξίας ή σε ισόβια και ο όρος της «πραγματικής ηγεσίας». Δίνοντας τη δυνατότητα στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου να εξετάζει αν το πρόσωπο που εμφανίζεται να ηγείται του κόμματος είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» ενώ τα νήματα κινεί στο παρασκήνιο άλλο πρόσωπο που εμπίπτει στις απαγορεύσεις του νόμου.

Η διάταξη πρόκειται να μπει στο ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που είναι το τελευταίο που θα ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση, ενώ στη συνέχεια η Βουλή θα κλείσει χωρίς να συνεδριάσει εκ νέου μετά το Πάσχα, καθώς στις 24 Απριλίου θα διαλυθεί και θα ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Η κυβέρνηση βάζει οριστικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη -Έρχεται πρόσθετη παρέμβαση στη Βουλή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο