Η μάχη της κυβέρνησης με την ακρίβεια, οι προτεραιότητες και η μεσαία τάξη

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν σημαντικό να αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες το εύρος των παρεμβάσεων και ποιοι και πόσοι δικαιούνται τα επιδόματα.

Παράλληλα στο κυβερνητικό στρατόπεδο θέτει στο επίκεντρο της προσοχής του τη μεσαία τάξη, καθώς η συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία θα διαδραματίσει ρόλο – κλειδί στις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά στο Μαξίμου σχολιάζουν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη τύπου, επισημαίνοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγγειλε μέτρα που κοστίζουν πάνω από 20 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που θα εκτόξευε κατά 10% το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας, κάτι που θα οδηγούσε κατευθείαν σε νέα μνημόνια. Τονίζουν επίσης πως οι υποσχέσεις που μοίρασε ο κ. Τσίπρας, οι πολίτες ξέρουν ότι δεν έχουν καμία αξία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει περισσότερα από όσα με σύνεση υπόσχεται. Για αυτό, στη δεδομένη συγκυρία, η αυτοδύναμη, συνετή, σταθερή και αποτελεσματική Ελλάδα είναι η μόνη σοβαρή και ρεαλιστική προοπτική για την Πατρίδα και τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή κρίση, στην κυβέρνηση αναμένουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει ότι χρειάζεται και μια δραστική παρέμβαση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θεωρεί επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ομοφωνία εντός της ΕΕ την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, συνολικά και όχι μόνο στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Σχετικά με το πλέγμα παρεμβάσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός έχουν στόχευση μια μεγάλη βάση ψηφοφόρων που ανήκουν στην μεσαία τάξη, ενώ σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2023 θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό νέα μέτρα, εκτός από εκείνα που αφορούν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Και αυτό που αφήνουν ανοικτό είναι να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις όσο υπεραποδίδει η ελληνική οικονομία.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και