Η μάχη της κυβέρνησης με την ακρίβεια, οι προτεραιότητες και η μεσαία τάξη

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν σημαντικό να αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες το εύρος των παρεμβάσεων και ποιοι και πόσοι δικαιούνται τα επιδόματα.

Παράλληλα στο κυβερνητικό στρατόπεδο θέτει στο επίκεντρο της προσοχής του τη μεσαία τάξη, καθώς η συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία θα διαδραματίσει ρόλο – κλειδί στις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά στο Μαξίμου σχολιάζουν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη τύπου, επισημαίνοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγγειλε μέτρα που κοστίζουν πάνω από 20 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που θα εκτόξευε κατά 10% το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας, κάτι που θα οδηγούσε κατευθείαν σε νέα μνημόνια. Τονίζουν επίσης πως οι υποσχέσεις που μοίρασε ο κ. Τσίπρας, οι πολίτες ξέρουν ότι δεν έχουν καμία αξία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει περισσότερα από όσα με σύνεση υπόσχεται. Για αυτό, στη δεδομένη συγκυρία, η αυτοδύναμη, συνετή, σταθερή και αποτελεσματική Ελλάδα είναι η μόνη σοβαρή και ρεαλιστική προοπτική για την Πατρίδα και τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή κρίση, στην κυβέρνηση αναμένουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει ότι χρειάζεται και μια δραστική παρέμβαση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θεωρεί επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ομοφωνία εντός της ΕΕ την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, συνολικά και όχι μόνο στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Σχετικά με το πλέγμα παρεμβάσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός έχουν στόχευση μια μεγάλη βάση ψηφοφόρων που ανήκουν στην μεσαία τάξη, ενώ σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2023 θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό νέα μέτρα, εκτός από εκείνα που αφορούν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Και αυτό που αφήνουν ανοικτό είναι να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις όσο υπεραποδίδει η ελληνική οικονομία.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΥ: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων διοικητή [pics]

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων Διοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), από τον Ταξίαρχο (ΜΤ) Σπυρίδωνα Μπαρσάκη στον Ταξίαρχο (ΜΤ) Κωνσταντίνο Μαρούσο.

Το 1555 θα ενημερώνει τηλεφωνικά όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πώς απλουστεύεται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Η νέα πιλοτική εφαρμογή του 1555 και του e-ΕΦΚΑ αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με πολίτες που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Άνοιξε μέσα στον Μάρτιο ο δεύτερος κύκλος ενημέρωσης ασφαλισμένων Δημοσίου,

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Σε λειτουργία η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της Ελλάδας

Η «έξυπνη» δεξαμενή (Aframax) που πήρε το όνομα του Σταύρου Νιάρχου, ανελκύστηκε και επισκευάστηκε μέσα σε επτά μήνες. Στα 20 εκατ. ευρώ έφτασε το κόστος επισκευής. Μετά από 13 χρόνια η δεξαμενή Νο 3 (AFRAMAX), η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας, τέθηκε

Το πιο περίεργο πλοίο – Μπορεί να μείνει κάθετα στο νερό

Το Πλοίο Flip (Flip Ship), που σημαίνει «Πλωτή ερευνητική πλατφόρμα» (Floating Instrument Platform), δεν είναι το συνηθισμένο ερευνητικό σκάφος. Αντί για μια επίπεδη σχεδίαση που κόβει τα κύματα, το Flip μοιάζει περισσότερο  με γιγαντιαίο  μπαστούνι του μπέιζμπολ μήκους 355 ποδών (108 μέτρα). Και το πιο παράξενο; Μπορεί να αναποδογυριστεί κατά 90 μοίρες, ώστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο