Η ΠΕΑΛΣ διατύπωσε την άποψη της.Το Αρχηγείο θα εκδώσει ανακοίνωση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης;

Η μόνη που έχει διατύπωση την δική της άποψη και την απέστειλε και στα Λιμενικά νέα για το συμβάν είναι η ΠΕΑΛΣ.

Στα Λιμενικά νέα δεν έχει ακόμα περιέλθει άποψη της άλλης πλευράς για το συμβάν.

Παραθέτουμε δελτίο τύπου της ΠΕΑΛΣ ως έχει:Σε συνέχεια της προγραμματισμένης επίσκεψης της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. και της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Δυτικής Κρήτης στην ΑΕΝ Κρήτης και με αφορμή δημοσίευμα στα ΜΜΕ περί συμπλοκής μεταξύ στελεχών του Λ.Σ., του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ και του Διοικητή της Σχολής ενημερώνουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως κάτωθι:Σήμερα το πρωί η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λ.Σ. δια του Προέδρου της ΠΑΣΣΑΚΟΥ Σπυρίδωνα και η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης μετέβη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και ενόψει της επικείμενης αναβάθμισης της ΑΕΝ σε υλικοτεχνική υποδομή, εργαστήρια κλπ., στην ΑΕΝ Κρήτης προκειμένου ευχηθούν στα στελέχη του Λ.Σ. που υπηρετούν σε αυτή καλή εκπαιδευτική χρονιά και συζητηθούν ζητήματα που άπτονται των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στην ΑΕΝ Κρήτης.Δυστυχώς, μετά απο δεκάλεπτη περίπου συνομιλία, μεταξύ των συνδικαλιστικών φορέων του Λ.Σ. και του στρατιωτικού προσωπικού της ΑΕΝ, ο Διοικητής της Ακαδημίας εισήλθε εντός του χώρου και απαίτησε απο το στρατιωτικό προσωπικό της Ακαδημίας να εξέλθει της αιθούσης και απο τους τους συνδικαλιστικούς φορείς να διακόψουν τη συζήτηση.Ως εκ τούτου ουδέποτε υπήρξε συμπλοκή.Παράλληλα ενημερώνουμε οτι στη συζήτηση συμμετείχε μόνο στρατιωτικό προσωπικό της Ακαδημίας καθώς το εκπαιδευτικό έτος αρχίζει την 01-10-2018.Η ΠΕΑΛΣ έχει υποβάλει στην Στρατιωτική Ηγεσία σχετική αναλυτική περιγραφή επί των ανωτέρω.

Τα Λιμενικά νέα δεν αποσκοπούν να διεκδικήσουν το ρόλο του ερευνητή ή του εισαγγελέα για ένα τόσο σε κάθε περίπτωση θλιβερό περιστατικό που αναμφισβήτητα προσβάλει το κύρος του ΛΣ και των Αξιωματικών του.Γιαυτό είναι αναγκαία-όπως σε ανάλογες περιπτώσεις- και εδώ η άμεση και δραστική παρέμβαση του Αρχηγείου του ΛΣ.

FT: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη αλλά είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρωζώνης

Να παρουσιάσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο επιχειρεί η στήλη Alphaville των Financial Times, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες της Ευρωζώνης με τις καλύτερες επιδόσεις, όμως είναι και η

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ “ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” και συγκρότηση σε σώμα νέου ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κατόπιν των αρχαιρεσιών της 17/04/2024 του “ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, συνεδρίασαν χθες 25/04/2024 τα νεοκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. και αποφασίστηκε η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ακολούθως: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πλωτάρχης Λ.Σ. (ε.α.)

Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΝ στη Γαλλία για την πρόοδο ναυπήγησης των νέων φρεγατών

Τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας. Ο αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το ναυπηγείο στη Λοριάν, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών και την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος ναυπήγησης των νέων Φρεγατών FDI του Πολεμικού Ναυτικού.

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητή της 120 ΠΕΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Αλέξανδρου Κομητούδη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοικητή της 120ΠΕΑ, από τον Ταξίαρχο (Ι)