Η ΠΕΑΛΣ διατύπωσε την άποψη της.Το Αρχηγείο θα εκδώσει ανακοίνωση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης;

Η μόνη που έχει διατύπωση την δική της άποψη και την απέστειλε και στα Λιμενικά νέα για το συμβάν είναι η ΠΕΑΛΣ.

Στα Λιμενικά νέα δεν έχει ακόμα περιέλθει άποψη της άλλης πλευράς για το συμβάν.

Παραθέτουμε δελτίο τύπου της ΠΕΑΛΣ ως έχει:Σε συνέχεια της προγραμματισμένης επίσκεψης της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. και της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Δυτικής Κρήτης στην ΑΕΝ Κρήτης και με αφορμή δημοσίευμα στα ΜΜΕ περί συμπλοκής μεταξύ στελεχών του Λ.Σ., του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ και του Διοικητή της Σχολής ενημερώνουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως κάτωθι:Σήμερα το πρωί η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λ.Σ. δια του Προέδρου της ΠΑΣΣΑΚΟΥ Σπυρίδωνα και η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης μετέβη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και ενόψει της επικείμενης αναβάθμισης της ΑΕΝ σε υλικοτεχνική υποδομή, εργαστήρια κλπ., στην ΑΕΝ Κρήτης προκειμένου ευχηθούν στα στελέχη του Λ.Σ. που υπηρετούν σε αυτή καλή εκπαιδευτική χρονιά και συζητηθούν ζητήματα που άπτονται των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στην ΑΕΝ Κρήτης.Δυστυχώς, μετά απο δεκάλεπτη περίπου συνομιλία, μεταξύ των συνδικαλιστικών φορέων του Λ.Σ. και του στρατιωτικού προσωπικού της ΑΕΝ, ο Διοικητής της Ακαδημίας εισήλθε εντός του χώρου και απαίτησε απο το στρατιωτικό προσωπικό της Ακαδημίας να εξέλθει της αιθούσης και απο τους τους συνδικαλιστικούς φορείς να διακόψουν τη συζήτηση.Ως εκ τούτου ουδέποτε υπήρξε συμπλοκή.Παράλληλα ενημερώνουμε οτι στη συζήτηση συμμετείχε μόνο στρατιωτικό προσωπικό της Ακαδημίας καθώς το εκπαιδευτικό έτος αρχίζει την 01-10-2018.Η ΠΕΑΛΣ έχει υποβάλει στην Στρατιωτική Ηγεσία σχετική αναλυτική περιγραφή επί των ανωτέρω.

Τα Λιμενικά νέα δεν αποσκοπούν να διεκδικήσουν το ρόλο του ερευνητή ή του εισαγγελέα για ένα τόσο σε κάθε περίπτωση θλιβερό περιστατικό που αναμφισβήτητα προσβάλει το κύρος του ΛΣ και των Αξιωματικών του.Γιαυτό είναι αναγκαία-όπως σε ανάλογες περιπτώσεις- και εδώ η άμεση και δραστική παρέμβαση του Αρχηγείου του ΛΣ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό