Η πρώτη γυναίκα Α’ μηχανικός σε φρεγάτα του ΠΝ: Η προσφορά στην πατρίδα

Για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ευκράντητα οποία διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκλεκτά μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας. Η τελετή απονομής είχε σκοπό να τιμήσει τους πρωταγωνιστές της ναυτιλιακής κοινότητας για τη χρονιά που πέρασε.

Το Βραβείο «Mαριλένα Λασκαρίδη» για την αριστεία στον ναυτιλιακό πολιτισμό και την αρωγή στην ελληνική ναυτιλιακή κληρονομιά και παράδοση απονεμήθηκε στην Πλωτάρχη (Μ) Αναστασία Ψωμαδέλλη ΠΝ.

Η Πλωτάρχης (Μ) Αναστασία Ψωμαδέλλη ΠΝ υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες που εισήλθαν σε Στρατιωτικές Σχολές αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων το 2002, καθώς αποφοίτησε ως Σημαιοφόρος Μηχανικός από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 2006.

202111251323254467

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της στην υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας επέδειξε αξιοπρόσεκτο ζήλο και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, επιδεικνύοντας εξαιρετική ικανότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων της. Με την τοποθέτησή της στη φρεγάτα «Κανάρης» το 2021 αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τα υψηλής ευθύνης καθήκοντα Α΄ Μηχανικού σε φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σε αναγνώριση των υπηρεσιών που έχει προσφέρει στην πατρίδα της, η Πλωτάρχης έχει τιμηθεί με το παράσημο Χρυσού Σταυρού του Φοίνικα και το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ΄ Τάξεως.

Ο Πάνος Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Μ. παρέλαβε εκ μέρους της Πλωτάρχου (Μ) Αναστασίας Ψωμαδέλλη
Ο Πάνος Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Μ. η οποία παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της Πλωτάρχου (Μ) Αναστασίας Ψωμαδέλλη

Η Πλωτάρχης (Μ) Αναστασία Ψωμαδέλλη ΠΝ, σε αναγνώριση της προσφοράς της, τέθηκε επίσης ανάδοχος του «Αίας», του τρίτου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) που δώρισε στο Πολεμικό Ναυτικό ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Υποναύαρχος ε.τ. κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με την απόφασή του να τιμήσει την Πλωτάρχη Ψωμαδέλλη, αναγνωρίζει την προσφορά μιας γυναίκας, συζύγου αλλά και μητέρας τριών παιδιών, η οποία πρεσβεύει την άξια και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Θεωρείται δικαιολογημένα μια γυναίκα μαχήτρια, που έχει προσφέρει ψυχή τε και σώματι τις υπηρεσίες της σε πλοία της διοίκησης φρεγατών.

naftikachronika.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λειτουργία από σήμερα Μηχανισμός Καταγγελιών

Έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού Καταγγελιών Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού υποβολής Καταγγελιών παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τον Υπεύθυνο Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δημιουργία του Μηχανισμού αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων του Υπευθύνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος

ΕΑΑΛΣ: Συνεχίζει με ρουχισμό την αρωγή της στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. (ΕΑΑΛΣ), συνεχίζοντας το ανθρωπιστικό της έργο προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπατριωτών μας, αποστέλλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 28 κούτες με 650 τεμάχια ειδών ρουχισμού καινούργια, προσφορά του Ομίλου FF και του προέδρου του, τον οποίο ευχαριστούμε

Ο ΥφΕΘΑ στη ΣΝΔ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος Αξιωματικός και επεσήμανε τις

Μετάβαση στο περιεχόμενο