Η Ρωσία έθεσε σε υψηλή επιφυλακή τον Στόλο του Ειρηνικού

Η Ρωσία έθεσε σε υψηλή επιφυλακή τον Στόλο της του Ειρηνικού στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής επιθεώρησης που αποσκοπεί στην ανάπτυξη των αμυντικών του δυνατοτήτων, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

“Ο κύριος στόχος αυτής της επιθεώρησης είναι να αυξηθεί η ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να απωθήσουν την επίθεση πιθανού εχθρού από την κατεύθυνση του ωκεανού και της θάλασσας”, ανέφερε ο Σοϊγκού σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.

Κατά την άσκηση θα γίνει επίσης προσομοίωση εχθρικής απόβασης στο νησί Σαχαλίνη της Ρωσίας και στις Κουρίλες Νήσους, κάποιες από τις οποίες διεκδικούνται από την Ιαπωνία σε εδαφική διαμάχη που χρονολογείται από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ δήλωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας θα αναπτυχθούν σε περιοχές εκπαίδευσης και θα διεξάγουν ασκήσεις μάχης στο πλαίσιο της άσκησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το κέντρο των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα το Μνημείο των Πεσόντων στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης του άμαχου πληθυσμού κατά των εχθρικών δυνάμεων και στέκεται εκεί ως ένδειξη

Η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για το τουρκικό σκάφος στα Κύθηρα

Η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ότι τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα κοντά στις ακτές των Κυθήρων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που

Μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία μέσα σε ένα χρόνο!

Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 το εθνικό νηολόγιο μειώθηκε κατά 12 πλοία και κατά 1.873.674 κόρους. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο, είναι ότι στους δώδεκα αυτούς μήνες, ο ελληνικός εμπορικός στόλος, μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία.

MTN: Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΦΑΠΑΞ Γλάδστωνος 1- ΤΚ 106 77, ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 24 Μαϊ 23   Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ   1. Από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση

Μετάβαση στο περιεχόμενο