Η Σουηδία εισάγει την «αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός Ulf Kristersson οδηγεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σε καμπή: θέλει να αναβαθμίσει τη σουηδική υπηκοότητα και να κάνει έτσι τη σουηδική γλώσσα βασική της προϋπόθεση.  Η προηγούμενη μεταναστευτική πολιτική δεν λειτούργησε.

Ανήμερα της εθνικής εορτής της 6ης Ιουνίου, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ulf Kristersson ανακοίνωσε την μεγάλη αλλαγή στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.  «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η μαζική μετανάστευση και η κακή ένταξη απλώς δεν λειτουργούν.  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αλλάζουμε τώρα τη μεταναστευτική πολιτική της Σουηδίας και την κάνουμε την πιο αυστηρή στην ΕΕ», έγραψε ο επικεφαλής της κυβέρνησης σε άρθρο του στην καθημερινή εφημερίδα Aftonbladet.

«Όχι στο άσυλο σημαίνει όχι και πρέπει να φύγεις από τη χώρα.  Αυτό θα έπρεπε να είναι προφανές, αλλά δεν είναι», σημείωσε ο Kristersson.  «Εξίσου σημαντικό, ένα «ναι» θα πρέπει να σημαίνει ότι εμπλέκεσαι πραγματικά στη σουηδική κοινωνία.»   Επιτέλους, είναι «η κατάλληλη στιγμή» να ξαναχτιστεί η Σουηδία και να κλείσει το χάσμα.  Ο Kristersson τόνισε τρεις πτυχές: την αναβάθμιση της υπηκοότητας, την εστίαση στη σουηδική γλώσσα και τον σεβασμό των κοινών αξιών.

Σύμφωνα με τον Kristersson, η υπηκοότητα είναι κάτι περισσότερο από ένα διαβατήριο.  Είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις.  «Όποιος θέλει να γίνει Σουηδός πολίτης πρέπει να έχει ζήσει εδώ περισσότερο από όσο απαιτείται σήμερα», είπε ο 59χρονος.  «Πρέπει να υπάρχουν σαφείς απαιτήσεις για έναν έντιμο τρόπο ζωής και φυσικά η υποχρέωση βιοπορισμού».

Πρέπει επίσης να γνωρίζουν σουηδικές και κοινωνικές σπουδές για να κατανοήσουν τη χώρα της οποίας θέλουν να γίνουν πολίτες.  «Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι που έρχονται στη Σουηδία δεν αναμένεται να μάθουν πραγματικά τη γλώσσα μας.  Αυτό κάνει τη Σουηδία μοναδική – με την κακή έννοια».

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση όχι μόνο θα απαιτήσει τη σουηδική ως προϋπόθεση για την υπηκοότητα, αλλά θα εισαγάγει επίσης ένα γλωσσικό νηπιαγωγείο για τα παιδιά που το χρειάζονται.  «Θα υπάρξουν περισσότερα σουηδικά στα σχολεία και περισσότερα θερινά σχολεία για εκείνους που διαφορετικά θα έμεναν πίσω», είπε η Kristersson.  «Και θα ξαναβάλουμε σωστά βιβλία στα σχολεία».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τις αλλαγές αυτές, η Σουηδία θέλει να παραμείνει μια «ανοιχτή χώρα».  Αλλά και η Σουηδία πρέπει να γίνει μια χώρα που απαιτεί κάτι σε αντάλλαγμα.  Ο πρόεδρος του αστικού Κόμματος Μετριοπαθούς Συνασπισμού είχε ήδη ανακοινώσει την αλλαγή κατεύθυνσης που θα έχει στη μεταναστευτική πολιτική, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ανέλαβε καθήκοντα από τις 18 Οκτωβρίου ως επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφικού συνασπισμού αποτελούμενου από το κόμμα του αστικού συνασπισμού, τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους, τον οποίο ανέχονται οι δεξιοί συντηρητικοί Σουηδοί Δημοκράτες.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό “ευχαριστώ” του τ. Λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση προς του ναυτικούς

Το συγκινητικό “ευχαριστώ” του π. Λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση προς του ναυτικούς ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ –ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΣΥΡΟΥ Πλοιάρχου Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη Επ΄ευκαιρία της ολοκλήρωσης της τριαντακονταπενταετούς διαδρομής μου στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο πιστά υπηρέτησα από υπηρεσίες και

Εκτάκτως στο Βερολίνο ο Ιταλός ΥΠΕΞ: «Καυτό» θέμα η ιδιωτική θαλάσσια διάσωση

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Τελικά, το Γερμανικό ΥΠΕΞ κατένειμε χρηματοδοτήσεις για ιδιωτική θαλάσσια διάσωση. Κάτι που προκαλεί κριτική εναντίον του Καγκελάριου. Ο Ιταλός ΥΠΕΞ φτάνει σήμερα Πέμπτη στο Βερολίνο. Δεν υπάρχει “αντιπαράθεση” στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού προς το

Απόφαση μεταθέσεων 2023 : Αποδοχή των προτάσεων του Αρχηγού ΛΣ

Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση και αποχώρηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος συνεκάλεσε το Συμβούλιο Τακτικών Μεταθέσεων και αποφάσισε πληθώρα μετακινήσεων στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Οι μεταθέσεις αυτές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις

Στην 80η επέτειο βύθισης του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα» ο Γ. Παππάς

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη ν. Λέρο τελετή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 80η επέτειο από τη βύθιση του Αντιτορπιλικού «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ». Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς ως εκπρόσωπος

Μετάβαση στο περιεχόμενο