Η τουρκική Beks εξαγόρασε δύο πλοία εκ των οποίων το ένα από την ελληνική Stealth

Η Beks Ship Management and Trading με έδρα την Κωνσταντινούπολη παραμένει μία από τις πιο ενεργείς τουρκικές πλοιοκτήτριες εταιρείες στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τούρκος μεγιστάνας Ali Bekmezci εξασφάλισε σχεδόν μόνος του μια θέση στη λίστα των δέκα κορυφαίων της Allied Shipbroking S&P, που δημοσιεύθηκε την τελευταία εβδομάδα του 2022, φέρνοντας την Τουρκία στην τρίτη θέση στην κατηγορία που μετρά την εθνικότητα των αγοραστών.Συγκεκριμένα η Τουρκία πήρε την τρίτη θέση, έχοντας αναρριχηθεί έξι θέσεις από το 2021, και τις δύο πρώτες θέσεις πήραν η Ελλάδα και η Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία πραγματοποίησε πέρυσι 77 αγορές πλοίων, 32 σε bulk carriers, 34 σε wet και τα υπόλοιπα οκτώ αφορούσαν σε containerships & gas carriers. Η Beks βρίσκεται πίσω από τις 17 συμφωνίες.

Την ίδια ώρα αναφέρεται ότι η Beks είναι η αγοράστρια εταιρεία δύο ακόμη πλοίων. Ειδικότερα, εξασφάλισε το 16 ετών LR tanker “Antikeros”, χωρητικότητας 70.000 dwt & κατασκευής στο ναυπηγείο Daewoo από κινεζικά συμφέροντα για 13 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο πρόκειται να μετονομαστεί σε “Beks Loyal”. Ενώ σε άλλη συναλλαγή, η Beks έχει δώσει τα χέρια με την ελληνική Stealth Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Βαφειά για το 15 ετών tanker “T Rex”, χωρητικότητας 50.000 dwt, έναντι τιμήματος που δεν έχει αποκαλυφθεί. Σύμφωνα με το site της, αυτό το tanker που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Samsung θα μετονομαστεί σε “Beks-T Rex”.

Η Beks ιδρύθηκε το 2011 και ο στόλος της αποτελείται από 6 tankers & 14 bulk carriers (σύμφωνα με το Equasis).

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από

Κοπή Βασιλόπιτας Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ(φωτο)

Ανακοίνωση Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Β.Ε. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (Κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Α, κ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ε. Δ