ΗΑΕ: Συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων στην διακρατική συνεκπαίδευση «Advanced Tactical Leadership Course No 32 UAE»

Στη διακρατική συνεκπαίδευση «Advanced Tactical Leadership Course No 32 UAE», η οποία διεξήχθη από 10 Οκτωβρίου έως 25 Νοεμβρίου, στο «Air Warfare and Missile Air Defense Centre» στην αεροπορική βάση στην περιοχή Al Dhafra του Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), συμμετείχαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η εκπαίδευση διοργανώνεται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΑΕ από το 2004 και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του «Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΑΕ» για το 2022. Συνεισφέρει, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην ενδυνάμωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο.

Η «ATCL Nο 32 UAE» είναι τύπου LIVEX – COURSES με πολλές ομοιότητες με το Tactical Leader Program του ΝΑΤΟ. Σε αυτή, συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη των Πολεμικών Αεροποριών της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, των ΗΑΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ινδίας, του Σουλτανάτου του Ομάν και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, με σκοπό την εκπαίδευση Αρχηγών Αποστολής μεγάλων σχηματισμών Αεροσκαφών (Composite Air Operations – COMAO) στην ανάπτυξη και στη βελτίωση τακτικών κατά την εναέρια μάχη.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση που διεξήχθη στην Al Dhafra του Αμπού Ντάμπι των ΗΑΕ με τρία μαχητικά Μ2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και προσωπικό υποστήριξης από την 114 Πτέρυγα Μάχης σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια διαρκώς αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας, που κάλυψαν όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων και πολλαπλών απειλών.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν σε

  • επιθέσεις επιφανείας (Surface Attack),
  • αμυντικές αεροπορικές επιχειρήσεις αντεπίθεσης (Defensive Counter Air),
  • στοχοποίηση χρονοευαίσθητων στόχων (Time Sensitive Targeting) καθώς και
  • έρευνα και διάσωση μάχης (Combat Search and Rescue).

Δείτε στιγμιότυπα από την άσκηση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ:

ΗΑΕΗΑΕ

ΗΑΕ: Συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων στην διακρατική συνεκπαίδευση «Advanced Tactical Leadership Course No 32 UAE»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαίρεση της εμφάνισης Λιμενικών ως μάρτυρες κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης

Η Π.Ο.Λ. παρακολουθώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων ενημερώνει τα στελέχη ΛΣ. “Σήμερα 23-02-2024 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση  για την εξαίρεση της εμφάνισης μαρτύρων αστυνομικών και λοιπών προανακριτικών υπαλλήλων, δηλ. στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,  κατά

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο