Ηγουμενίτσα: 210 κιλά υδροπονικής κάνναβης μέσα σε φορτηγό

Αχαΐα: Πως έφτασε το Λιμενικό της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας στον εντοπισμό 209 κιλών κάνναβης

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που επρόκειτο να εισαχθεί στη χώρα μας, “ξετρύπωσε” τη νύχτα η ομάδα K9 και στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, μετά από ένδειξη του αστυνομικού σκύλου Βλάντ.

Φορτηγό με βουλγάρικες πινακίδες, που αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας από την Ιταλία, ανάμεσα στα καρότσια supermarket που μετέφερε, είχε και σχεδόν 210 κιλά υδροπονικής κάνναβης.

Ηγουμενίτσα: 210 κιλά υδροπονικής κάνναβης μέσα σε φορτηγό

Ο 60χρονος, Έλληνας οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων πιθανών συνεργών του, στη διακίνηση των ναρκωτικών, είναι σε εξέλιξη. Είναι η τρίτη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που απέτρεψε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, να εισαχθεί στη χώρα μας, σε διάστημα ενός μήνα.

Αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας και προϊόν συνεργασίας της περιφερειακής ομάδας δίωξης ναρκωτικών της Πάτρας με την αντίστοιχη της Ηγουμενίτσας ήταν ο εντοπισμός μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης (σκανκ) σε χθεσινοβραδινή επιχείρηση στο λιμάνι της Θεσπρωτίας.

Ο συντονισμός της επιχείρησης έγινε από την ομάδα δίωξης ναρκωτικών της Πάτρας, τα μέλη της οποίας αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες. Στην έρευνα των λιμενικών αρχών χρησιμοποιήθηκαν και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι (Κ9) Μεζκάλ και Βλαντ. Η ποσότητα των ναρκωτικών βρέθηκε σε φορτηγό με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, ανάμεσα σε καρότσια σούπερ μάρκετ και τις παλετοθήκες. Το φορτηγό ερχόταν από Ισπανία μέσω του Μπρίντεζι της Ιταλίας και είχε προορισμό την Αθήνα. Παραλήπτες του φορτίου ήταν άτομα αλβανικής καταγωγής. Την έρευνα στο φορτηγό που μετάφερε τα 209 κιλά κάνναβης έκαναν από κοινού οι ομάδες δίωξης ναρκωτικών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του Έλληνα οδηγού του φορτηγού, ο οποίος συνελήφθη και ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στην Καλαμάτα – Δύο τραυματίες και δύο προσαγωγές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξε ένταση ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και διαδηλωτές. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Να σημειωθεί ότι για τις 9 το πρωί, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις συλλογικοτήτων. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ του tharrosnews:

ΣτΕ: Άμεση επανεκκίνηση των εργασιών εκβάθυνσης στο λιμάνι του Πειραιά

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανακάλεσε την από 17/05/2024 προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών εκβάθυνσης στο λιμάνι του Πειραιά. Η απόφαση ανάβει το πράσινο φως στη συνέχιση των εργασιών ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού ενός από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ευρώπης και

ΟΛΠ Α.Ε.: Επενδύσεις σε όλους τους τομείς για την επίτευξη νέων ρεκόρ

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς προχωρά στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και περιβαλλοντικό πρόσημο, αλλά και στην ψηφιακή μετάβαση με τη χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων ψηφιοποίησης. Τα σχέδια αυτά ενισχύονται από τις οικονομικές επιδόσεις της εισηγμένης, η οποία

Πού βρίσκεται η «κούρσα» για την αναβάθμιση του ΠΝ

Σε εξέλιξη είναι η «κούρσα» για την αναβάθμιση/ εκσυγχρονισμό του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία οι δραματικές εξελίξεις στην ευρύτερη «γειτονιά» υπογραμμίζουν έντονα την ανάγκη για ενίσχυση του ΠΝ. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί ο εκσυγχρονισμός

Μετάβαση στο περιεχόμενο