Ημέρα Μελών Propeller Club Πειραιά – Ομιλία Πόλυ Β. Χατζηιωάννου

Στην αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και παρουσία του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα και επίτιμου Προέδρου του Club, George Tsunis, αλλά και πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων, το Propeller Club Πειραιά πραγματοποίησε στις 19/4/2023 την εκδήλωση για την Ημέρα των Μελών.

Ξεχωριστή τελετή καλωσορίσματος πραγματοποιήθηκε πριν από την εκδήλωση, όπου ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποδέχθηκαν 150 νέα μέλη απονέμοντάς τους το πιστοποιητικό και το pin του Propeller Club.

H βραδιά άνοιξε με ένα ζεστό καλωσόρισμα από τη Γενική Γραμματέα του Propeller Club, Δανάη Μπεζαντάκου.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου, Κωστή Φραγκούλη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τα νέα μέλη, μεταξύ άλλων μίλησε εκτενώς για την ποσοτική αλλά και ποσοτική ανάπτυξη του Propeller Πειραιά τα τελευταία τρία χρόνια, για τους σκοπούς του Club, τις βαθιές σχέσεις Ελλάδας και Αμερικής στη ναυτιλία, τη στενή σχέση με την Αμερικανική Πρεσβεία και την Αμερικανική Ακτοφυλακή, τις Αμερικανικές επενδύσεις των τελευταίων ετών, αλλά και τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει το Club στο επίπεδο των διμερών σχέσεων.

Η βραδιά συνέχισε με τον χαιρετισμό του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και επίτιμου Προέδρου του Propeller Club Πειραιά, George Tsunis, ο οποίος εξήρε τη συμμαχία των 2 χωρών εστιάζοντας στον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ως παράγοντα σταθερότητας, ενώ αναφέρθηκε στις επενδύσεις της ONEX στα ναυπηγεία της Σύρου και της Ελευσίνας, αλλά και στην εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας με την ένταξή της στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ: ΚΩΣΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΔΩΡΟΘΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΙΜΑΓΕΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ, ΣΤΑΛΛΩ ΧΑΤΖΗΩΑΝΝΟΥ, ΠΟΛΥΣ ΧΑΤΖΗΩΑΝΝΟΥΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ: ΚΩΣΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΔΩΡΟΘΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΙΜΑΓΕΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ, ΣΤΑΛΛΩ ΧΑΤΖΗΩΑΝΝΟΥ, ΠΟΛΥΣ ΧΑΤΖΗΩΑΝΝΟΥ

Ο Πρέσβης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο και την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο την περασμένη χρονιά, ως μια επισφράγιση του εξαιρετικού επιπέδου των διμερών σχέσεων ΗΠΑ και Ελλάδος.

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο CEO της εισηγμένης στο NYSE, Safe Bulkers INC, κύριος Πόλυς Χατζηωάννου, τον οποίο προλόγισε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Propeller Club, Χρήστος Τιμαγένης.

Ο κύριος Χατζηωάννου μίλησε για την «Ανθεκτικότητα των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών στο συνεχώς μεταβαλλόμενο και γεμάτο προκλήσεις παγκόσμιο περιβάλλον».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε όλους τους κομβικούς σταθμούς που συνέβαλαν στην εξέλιξη της εταιρείας, από τις προσπάθειες ανάπτυξης μέσω μεταχειρισμένων πλοίων στα πρώτα χρόνια, την στροφή στις νέες ναυπηγήσεις, τις επιτυχημένες αγοραπωλησίες, την είσοδο της Safe Βulkers Inc. στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) το 2008, τις δυσκολίες αλλά και τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει μια εισηγμένη στις Αμερικάνικες χρηματαγορές, την απόφαση για προσωπική μετεγκατάσταση στην Κύπρο καθώς και μεταφορά τμημάτων των εταιρειών του στη Λεμεσό το 2015 και κυρίως για την επιχειρηματική πολιτική που ακολούθησε για να φτάσει στα σημερινά επίπεδα η Safe Bulkers.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ PROPELLER CLUB ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΑΝΑΗ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ PROPELLER CLUB ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΑΝΑΗ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ

Μετά το πέρας της ομιλίας, η οποία απέσπασε θερμό χειροκρότημα, ακολούθησε ένα πολύ ενδιαφέρον fire chat ανάμεσα στον Πρόεδρο, Κωστή Φραγκούλη, και τον Πόλυ Χατζηωάννου πάνω σε θέματα που ανέπτυξε στην ομιλία του ο CEO της Safe Bulkers, στην παγκόσμια οικονομία, τη ναυλαγορά, το ΝΥSE, καθώς και το μέλλον της Ελληνικής και Κυπριακής ναυτιλίας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Club, Κωστής Φραγκούλης, ενέταξε τον κύριο Πόλυ Χατζηωάννου στην οικογένεια του Propeller ως Επίτιμο πλέον Μέλος, καρφιτσώνοντάς του το pin του Club, ενώ ο Πρέσβης των ΗΠΑ και επίτιμος Πρόεδρος, George Tsunis, του απένειμε το πιστοποιητικό τιμητικού Μέλους.

ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ: ΔΩΡΟΘΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΙΜΑΓΕΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ, ΔΑΝΑΗ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ, GEORGE TSUNIS, ΠΟΛΥΣ ΧΑΤΖΗΩΑΝΝΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ, ΑΚΗΣ ΤΣΙΡΙΓΚΑΚΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΟΤΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΛΟΥΣΗΣΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ: ΔΩΡΟΘΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΙΜΑΓΕΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ, ΔΑΝΑΗ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ, GEORGE TSUNIS, ΠΟΛΥΣ ΧΑΤΖΗΩΑΝΝΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ, ΑΚΗΣ ΤΣΙΡΙΓΚΑΚΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΟΤΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΛΟΥΣΗΣ

Σημαντική είδηση ήταν η ανακοίνωση του “Hellenic-American Shipping Gala” από τον Πρόεδρο. Μια νέα εκδήλωση του Propeller Club σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Πρεσβεία όπου θα τιμηθούν οι ναυτιλιακές εταιρείες Ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στις Αμερικάνικες χρηματαγορές. Όπου θα τιμηθεί και θα τιμάται κάθε χρόνο, η στενή και σημαντική συνεργασία Ελλάδας-Αμερικής στη ναυτιλία.

Το event ολοκληρώθηκε με cocktail όπου τα μέλη και οι λοιποί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την μεταξύ τους παρέα και να ανταλλάξουν απόψεις μέσα σε ένα ανάλαφρο κλίμα.

Την Ημέρα των Μελών τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο εκπρόσωπος του ΑΓΕΝ και Αρχηγός Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτρης Κατάρας, ο Α’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Αριστείδης Πανταζόγλου, ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς και Αντιπρόεδρος του Ναυτιλιακού  Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Αλεξανδράτος, η Πρόεδρος της WISTA, Έλπη Πετράκη, ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Ιωάννης Παυλόπουλος, πλοιοκτήτες και στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας, μέλη και φίλοι του Club.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση – «ματ» του Λιμενικού μετά τη σύγκρουση πλοίων στη Χίο – Πώς εκτονώθηκε η κατάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου. Μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων, που ήταν κενά φορτίου, στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές

H οικογένεια Δράγνη και η «αυτοκρατορία» με τα yachts

H KYPIAPXIA THΣ GOLDEN YACHTS ΣTHN AΓOPA YΠEPΠO   ΛYTEΛΩN ΣKAΦΩN H ναυπηγική μονάδα στο Πέραμα και το περίφημο Project X. Tα οφέλη του θαλάσσιου τουρισμού Eπιλέγοντας ως μέσον για να κάνουν τις διακοπές τους υπερπολυτελείς θαλαμηγούς και mega yachts απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες και αφήνονται

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη αστυνομικός για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -2- πλαστά διαβατήρια, -2- κάρτες επιβίβασης και -3- κινητά τηλέφωνα Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι διευκόλυνε την

Πάμπτωχη στα 97 της “έφυγε” η γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είναι η μητέρα του Πούτιν

Η Βέρα Πούτινα επί δεκαετίες ισχυριζόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν γιος της, και γεννήθηκε από «παράνομη» σχέση που η ίδια είχε συνάψει με παντρεμένο άνδρα. Επί δεκαετίες η ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθούσε να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως είναι

Μετάβαση στο περιεχόμενο