ΙΜΟ: Η λίστα με τις υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) ανακοίνωσε τη λίστα υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Επτά κράτη – μέλη του ΙΜΟ όρισαν από έναν υποψήφιο καθώς η θητεία του σημερινού Γενικού, Kitack Lim της Δημοκρατίας της Κορέας, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Οι υποψηφιότητες που ελήφθησαν μέχρι την προθεσμία της 31ης Μαρτίου 2023, έχουν ως εξής με αλφαβητική σειρά:

  • κ. Moin Uddin Ahmed (Μπαγκλαντές)
  • κ. Suat Hayri Aka (Τουρκία)
  • κ. Arsenio Antonio Dominguez Velasco (Παναμάς)
  • Dr. Cleopatra Doumbia-Henry (Ντομίνικα)
  • κα Nancy Karigithu (Κένυα)
  • κα Minna Kivimäki (Φινλανδία)
  • κ. Zhang Xiaojie (Κίνα)

Το Συμβούλιο του ΙΜΟ κατά την 128η σύνοδό του (Δεκέμβριος 2022) ενέκρινε τις διαδικασίες για την εκλογή του Γενικού Γραμματέα στη σύνοδο του Συμβουλίου του Ιουλίου 2023.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα κεντρικά γραφεία του ΙΜΟ στο Λονδίνο την Τρίτη 18 Ιουλίου.

Μετά τις εκλογές τον Ιούλιο του 2023, η απόφαση του Συμβουλίου θα υποβληθεί στην 33η σύνοδο της Συνέλευσης του ΙΜΟ στα τέλη του 2023 οπότε η Συνέλευση θα κληθεί να εγκρίνει τον διορισμό.

Ο εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024.

Όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η Ελλάδα θα ψηφίσει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα και την κυπριακή για την κατηγορία «Γ’» του Συμβουλίου.

Η Ελλάδα, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΙΜΟ, εκλέγεται, με εξαίρεση το 1977, συνεχώς στην Κατηγορία «Α» του Συμβουλίου, λόγω του μεγέθους του εμπορικού της στόλου.

Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν δέκα κράτη με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την παροχή διεθνών ναυτιλιακών υπηρεσιών: Κίνα, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Νορβηγία, Παναμάς, Δημοκρατία της Κορέας, Ρωσική Ομοσπονδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της ναυτιλιακής νομοθεσίας με συνεχή παρουσία στο έργο των επιτροπών – υποεπιτροπών του Οργανισμού, υποβάλλοντας προτάσεις που ρυθμίζουν τη ναυτιλιακή δραστηριότητα με ρεαλιστικό τρόπο.

Ο ΙΜΟ έχει 174 κράτη μέλη και 3 συνδεδεμένα μέλη. 63 Διακυβερνητικές Οργανώσεις έχουν υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τον ΙΜΟ και 80 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) έχουν συμβουλευτικό καθεστώς.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η (παρα)πληροφόρηση στο διαδίκτυο…

Ποιους πραγματικά υπερασπίζονται  τα ΜΜΕ ; Ποιοι μπορεί να έχουν εισόδημα από μερίσματα άνω των 50.000 ή 100.000 ευρώ; Μα τα αφεντικά τους!!! Δηλαδή οι μεγαλομέτοχοι των Α.Ε. (κυρίως μελών του ΣΕΒ, π.χ. τραπεζών, ΔΕΗ, ΟΤΕ, AEGEAN, INTRACOM, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ,

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» στη Νίσυρο, στην Τήλο, στην Χάλκη, στην Θύμαινα και στους Φούρνους

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκαν οι 2 προγραμματισμένες αποστολές για το Α΄ εξάμηνο του 2023, του πολυμελούς διακλαδικού κινητού υγειονομικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Υπογραφή «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας» για το Έτος 2023

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 υπεγράφη στην Λευκωσία το «Κοινό Σχέδιο Δράσης (ΚΣΔ) Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας» για το έτος 2023 από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Βασίλειο Τσάμη, τον Διευθυντή των Διευθύνσεων Τεθωρακισμένων και

Εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία(φωτο)

Από την Τρίτη 09 έως την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Κυριάκου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκαν στην

Μετάβαση στο περιεχόμενο