Intracom Telecom: Αναλαμβάνει το έργο “VTS Β. Αιγαίου”

Από χθεσινή ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Intracom Telecom:

“Η Intracom Telecom Αναλαμβάνει Έργο Επιτήρησης και Παρακολούθησης Της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας Στο Βόρειο Αιγαίο Στην Ελλάδα

Αθήνα, Ελλάδα – 23 Μαΐου 2023 – Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανέλαβε την ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος για την επιτήρηση και παρακολούθηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας του Βορείου Αιγαίου.

Το έργο ανατέθηκε από το Λιμενικό Σώμα (Λ.Σ) στην Intracom Telecom μετά από διεθνή ανοικτό διαγωνισμό και αφορά την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος θαλάσσιας επιτήρησης το οποίο αποτελείται από τρεις επίγειους σταθμούς επιτήρησης μακράς εμβέλειας, οι οποίοι εξοπλίζονται με συγχρονισμένα ηλεκτροπτικά συστήματα με υποστήριξη θερμικού αισθητήρα, Radar επιφανείας, ραδιογωνιόμετρο, AIS, μετεωρολογικό σταθμό, αεροναυτικές επικοινωνίες ξηράς – θαλάσσης – αέρος και ευρυζωνικές επίγειες ασύρματες ασφαλείς επικοινωνίες δικτύου κορμού.

Το ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης θα επιτηρεί την θαλάσσια κυκλοφορία και μέσω του κεντρικού λογισμικού παρακολούθησης και διαχείρισης Command & Control SISC2, το οποίο θα παραμετροποιηθεί ειδικά στις απαιτήσεις του Λιμενικού Σώματος, θα επιτυγχάνεται η καταγραφή, η συλλογή και η ανάλυση των πληροφοριών οι οποίες θα προβάλλονται στα κέντρα επιχειρήσεων του Λ.Σ. Μέσω του κεντρικού λογισμικού Common & Control SISC2 θα πραγματοποιείται η αποδοχή και η διαβίβαση δεδομένων από και προς τρίτα συστήματα – εφαρμογές – βάσεις δεδομένων – αισθητήρες εντοπισμού στόχων με το οποίο θα παρέχει στο Λ.Σ τη δυνατότητα αξιοποίησης και διάχυσης δεδομένων σε ένα κοινό περιβάλλον διαχείρισης πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι το ολοκληρωμένο σύστημα σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και παράγεται στην Ελλάδα και αποτελείται από τεχνολογικές λύσεις και προϊόντα των κατασκευαστικών οίκων Intracom Telecom, LEONARDO S.p.A. και GEM elettronica S.r.l.

Ο κ. Κώστας Καρδαράς, Δ/ντης της Διεύθυνσης Security & Integrated Systems της Intracom Telecom, δήλωσε: “Το έργο κατακυρώθηκε στην Intracom Telecom μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια εντατικών προσπαθειών, για αυτό το λόγο θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, τόσο προς όλα τα μέλη των ομάδων της εταιρείας μας που συνεργάστηκαν για τον κοινό στόχο, όσο και προς το Λιμενικό Σώμα που εμπιστεύτηκε τις τεχνολογίες και τα προϊόντα της εταιρείας μας και των συνεργατών της.”

Σχετικά με την Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας με παρουσία 45 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στην ανάπτυξη λογισμικού ελέγχου διοίκησης και συντονισμού επιχειρήσεων Command & Control (C2), στην υποστήριξη (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.”

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας