Νέα αεροπλάνα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Η πρόταση της Sundtair

Σε ανάρτηση των ΛΝ στις 22 Μαΐου 2023 (https://limenikanea.gr/ls-synechizei-tin-anazitisi-gia-kainourgia-aeroplana/) αναφερόταν ότι σε ενημερωτικές συναντήσεις με οικονομικούς φορείς που είχε το Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης προμήθειας δύο νέων αεροπλάνων, συναντήθηκε στις 15/5/2023 με την εταιρία «Sundtair Group».

Σήμερα, αναδημοσιεύεται η ανάλυση της πρότασης που παρουσίασε η Sundt Air εκείνη την ημέρα στους επιτελείς του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (πηγή:  e-Αmyna (@e_amyna) / Twitter):

«Η μετασκευή του Beechcraft King Air 350ER από τη νορβηγική Sundt Air είναι ενδιαφέρουσα λύση για την κάλυψη της απαίτησης του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, καθώς το αεροσκάφος επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 312kts, επιχειρησιακή οροφή 35.000ft και εμβέλεια 2.355nm, ενώ σε νορβηγική υπηρεσία αναλαμβάνει δεκάωρες αποστολές περιπολίας συνόρων, επιθεώρησης αλιείας και Έρευνας Και Διάσωσης (SAR), οι οποίες περιλαμβάνουν επιτήρηση περιοχών έκτασης 6.000mi², επιχειρώντας πέντε ημέρες εβδομαδιαίως.  

» Στο αεροσκάφος εγκαθίσταται σύστημα διαχείρισης αποστολής Seahunter 8000 της Norwegian Special Mission, μέλους του ίδιου βιομηχανικού ομίλου, το οποίο ολοκληρώνει μεταξύ άλλων δεδομένα ραντάρ πεδίου έρευνας 360°, Εναέριου Ραντάρ Πλευρικής Όρασης (SLAR), συσκευής εντοπισμού Υπερύθρων Πρόσθιας Όρασης (FLIR), Ηλεκτροπτικού/Υπέρυθρου (EO/IR) συγκροτήματος, Υπέρυθρου/Υπεριώδους (IR/UV) σαρωτή, Υπερφασματικού Φθορισμού Επαγόμενου από Λέιζερ (HLIF) μέσω Φωτοεντοπισμού και Αποστασιομέτρησης (LIDAR), πομποδέκτη Συστήματος Αυτόματης Αναγνώρισης (AIS), ζεύξης δεδομένων πραγματικού χρόνου, βίντεο Υψηλής Ευκρίνειας (HD), Πληροφοριών Σημάτων (SIGINT) και επικοινωνιών.  

» Επίσης εξασφαλίζει αμφίδρομη διεπαφή με το Σύστημα Διαχείρισης Πτήσης (FMS) του αεροσκάφους, ενώ παράλληλα απεικονίζει τα προαναφερόμενα δεδομένα σε Οθόνη Πολλαπλής Λειτουργίας (MFD) του θαλάμου χειρισμού.  

» Το Seahunter 8000 επιτρέπει την ανάληψη πολλαπλών αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της Επίγνωσης Θαλάσσιας Κατάστασης (MSA), περιβαλλοντικής επιτήρησης, εντοπισμού, παρακολούθησης και ταξινόμησης θαλάσσιας ρύπανσης, προστασίας ενεργειακών υποδομών, παρακολούθησης ναυσιπλοΐας, προστασίας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (EEZ), ανακούφισης θεομηνιών, Συντονισμού Αεροσκαφών (ACO), ελέγχου εναέριας πυρόσβεσης και συνδρομής σωμάτων ασφαλείας.  

» Η πλειονότητα των αισθητήρων εγκαθίσταται σε πλήρως πιστοποιημένο ατρακτίδιο ειδικής αποστολής, προσαρμοσμένο στην κοιλιά της ατράκτου. Επίσης εγκαθίσταται σωλήνας άφεσης σημαντήρων, για τη συλλογή και ανάλυση δείγματος σε περίπτωση ρύπανσης.  

» Η Sundt Air διαθέτει Έγκριση Οργανισμού Σχεδίασης (DOA) κατά Μέρος 21 Υπομέρος J του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).  

» Τέλος υπενθυμίζεται ότι η ΠΑ αξιοποιεί επιχειρησιακά δύο King Air 350C, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ενώ η Beechcraft προσφέρει την αναβαθμισμένη έκδοση King Air 360ER, με θάλαμο επιβατών συμπιεσμένο στα 6,8psi, αντί 6,5psi του King Air 350ER.»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο