Ιωάννης Παππάς: Το λιμάνι της Πάτρας μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολλαπλασιαστή ανάπτυξης

 Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Παππάς, επισκέφθηκε την Πάτρα, όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, ενώ ήταν κεντρικός ομιλητής στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ με κεντρικό θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των περιφερειακών λιμένων και η θετική επίδρασή τους στην τοπική οικονομία».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην πόλη, ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών όπου συναντήθηκε με τα στελέχη του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ και επισκέφθηκε το υπερσύγχρονο πλωτό ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ 930.

Κατά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, συζητήθηκε η αξιοποίηση των παραλιακών μετώπων της Δυτικής Ελλάδας, οι λιμενικές υποδομές και ο θαλάσσιος τουρισμός. Βασικός στόχος και κοινός τόπος των συζητήσεων, η δημιουργία νέων αναπτυξιακών προοπτικών.

Αμέσως μετά, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών, κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο. Όπως σημείωσε ο κ. Παππάς, το λιμάνι της Πάτρας είναι ζωτικής σημασίας για την αχαϊκή πρωτεύουσα και τη σύνδεσή της με την Ευρώπη. Ο κ. Παππάς επισήμανε πως πρέπει να γίνουν πολλά στη Δυτική Ελλάδα, καθώς είναι η νέα πλευρά της χώρας που πρέπει να γνωρίσει όλος ο πλανήτης. «Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ξανά μια ισχυρή Πάτρα, μια μεγάλη πόλη έτσι ώστε να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες. Θέλουμε ένα δυνατό λιμάνι που να είναι ένας βραχίονας ανάπτυξης για την πόλη της Πάτρας αλλά και για όλη τη Δυτική Ελλάδα», σημείωσε ο Υφυπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς χαιρέτισε με ομιλία του τις εργασίες της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των περιφερειακών λιμένων και η θετική επίδρασή τους στην τοπική οικονομία».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παππάς τόνισε πως το λιμάνι της Πάτρας, ως ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά λιμάνια της Ελλάδας, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολλαπλασιαστή ανάπτυξης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, για νέες θέσεις εργασίας και για συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη δημιουργία μαρίνας τονίζοντας πως, το λιμάνι της Πάτρας είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν δεκάδες περιφερειακά λιμάνια. Υπογράμμισε πως η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων θα αποκτήσει σαφή κανονισμό λειτουργίας και θα θεσπιστεί μηχανισμός απλοποίησης διαδικασιών για την παρακολούθηση και το συντονισμό των αποφάσεων της, επιχειρώντας να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης των έργων που αποφασίζονται.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε πως «η διαδικασία παραχώρησης των περιφερειακών λιμανιών που είναι στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και εξελίσσεται εδώ και μήνες, είναι μία ευκαιρία. Ευκαιρία για το ελληνικό κράτος ώστε να έχει έσοδα μεγαλύτερα από εκείνα που του απέφερε το λιμάνι. Ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες καθώς μία από τις υποχρεώσεις των επενδυτών είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η εκμετάλλευση των χώρων που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Είναι επίσης ευκαιρία, ώστε να καταστεί η Ελλάδα πύλη εμπορικής και ενεργειακής εισόδου προς τα Βαλκάνια».

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο