ΗΠΑ: Με εντολή Μπάιντεν καταρρίφθηκε άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα

Ένα «αντικείμενο» σε μεγάλο ύψος καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι το αντικείμενο είχε «το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου» και βρισκόταν πάνω από μια αραιοκατοικημένη περιοχή εκείνη τη στιγμή.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πήρε την απόφαση να καταρρίψει το αντικείμενο, το οποίο ήταν άγνωστης προέλευσης, δήλωσε ο κ. Κίρμπι.

Έρχεται μετά την κατάρριψη από τις ΗΠΑ ενός κινεζικού αερόστατου πάνω από τα χωρικά τους ύδατα το περασμένο Σάββατο.

Μιλώντας στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, ο κ. Κίρμπι εξήγησε ότι το αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα ταξίδευε στα 40.000 πόδια και θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για πολιτικά αεροσκάφη.

Πρόσθεσε ότι το πεδίο των συντριμμιών του ήταν «πολύ, πολύ μικρότερο» από το αερόστατο που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ είπε σε δημοσιογράφους ότι το «αντικείμενο» καταρρίφθηκε με πύραυλο AIM-9X που εκτόξευσε μαχητικό αεροσκάφος F-22.

Οι αμερικανικές αρχές διευκρίνισαν ότι προηγήθηκε αναγνωριστική πτήση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το αντικείμενο δεν ήταν επανδρωμένο.

Πηγή: BBC, Reuters

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Διχάζει η παρένθετη μητέρα

Από την μία, η κυβέρνηση Μελόνι ανακοινώνει ότι πρόκειται να προωθήσει την έγκριση νόμου που θα τιμωρεί αυστηρά την πρακτική αυτή τόσο όταν γίνετα εντός εθνικών συνόρων όσο και στο εξωτερικό, από Ιταλούς πολίτες. Από την άλλη, η αντιπολίτευση των Πέντε

Λιτανείες και προσευχές στη Νότια Γαλλία για να βρέξει

Οι αγρότες της νότιας Γαλλίας είναι απελπισμένοι με την ξηρασία. Στο Περπινιάν το Σάββατο οργανώθηκε λιτανεία λαϊκών και κληρικών με δεήσεις για να βρέξει επί τέλους. Η λιτανεία στο Περπινιάν είχε ελάχιστη σχέση με τη παράδοση και την καλλιέργεια θρησκευτικών

Η Ελλάδα δαπάνησε πάνω από τον μέσο όρο του ΝΑΤΟ

«Η Γερμανία απέτυχε ξεκάθαρα τον στόχο του 2% του ΝΑΤΟ και αυτό τη χρονιά του Zeitenwende», δηλαδή του σημείου καμπής στη γερμανική αμυντική πολιτική, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung στη σημερινή της έκδοση. Σύμφωνα με δήλωση του ΝΑΤΟ που παρουσιάστηκε την Τρίτη, οι

Με εντυπωσιακή ανάπτυξη όλων των οικονομικών μεγεθών τα αποτελέσματα 2022 για Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΕΩΣ 2022 ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  Το 2022 υπήρξε για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου χρονιά έντονης δραστηριότητας, με εντυπωσιακή ανάπτυξη όλων των οικονομικών μεγεθών. Με βάση τις  οικονομικές καταστάσεις, τα αποτελέσματα της χρήσεως αξιολογούνται

Μετάβαση στο περιεχόμενο