ΗΠΑ | Ο κορωνοϊός δεν θα επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα- τέλος η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση

Τέλος στην καραντίνα σε όσους έχουν έλθει σε επαφή με άτομο που κόλλησε με κορωνοϊό βάζουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ. Η σύσταση αυτή αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και στηρίζεται στο γεγονός ότι περίπου το 95% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει με κορωνοϊό ή έχουν συμβεί και τα δύο.

Όπως δήλωσε η επιστήμονας των CDC,  δρ. Γκρέτα Μασέτι, οι νέες οδηγίες αναγνωρίζουν μεν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όμως πλέον υπάρχει η τεχνογνωσία, τα εμβόλια και τα φάρμακα για τη διαχείρισή της χωρίς να διαταράσσεται σοβαρά η καθημερινότητα στη ζωή μας.

Η μόνη σύσταση σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα είναι να φοράνε μάσκα υψηλής προστασίας για 10 μέρες και να κάνουν τεστ πέντε μέρες μετά την επαφή. «Πιθανότατα είστε πιο μολυσμένοι κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων πέντε ημερών», ανέφερε το CDC.

Τα CDC “αποκήρυξαν” επίσης την κοινωνική απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων, που πλέον δεν χρειάζεται.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ιός ενέχει πλέον σημαντικά μικρότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, νοσηλείας και θανάτου σε σύγκριση με την προηγούμενη διετία.

«Είμαστε σε πιο ισχυρή θέση σήμερα ως έθνος, με περισσότερα εργαλεία για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας από σοβαρές ασθένειες από τον COVID-19», δήλωσε η Γκρέτα Μασέτι χθες Πέμπτη. «Έχουμε επίσης καλύτερη κατανόηση του τρόπου προστασίας των ανθρώπων από την έκθεση στον ιό, όπως η χρήση μάσκας υψηλής ποιότητας, τα τεστ και ο βελτιωμένος αερισμός».

Επιπλέον, οι αξιωματούχοι δεν συνιστούν πλέον τεστ ελέγχου σε ασυμπτωματικά άτομα.

Οι παραπάνω αλλαγές έρχονται σε λιγότερο από ένα μήνα αφότου το CDC έκλεισε το μέτρα για τον COVID-19 στα κρουαζιερόπλοια και δύο μήνες αφότου οι αξιωματούχοι ήραν τις απαιτήσεις τεστ για διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα αεροπλανοφόρο δίπλα στο…Κ.Λ. Πειραιά

Απο τις σπάνιες εμφανίσεις στο λιμάνι του Πειραιά του Ισπανικού μίνι αεροπλανοφόρου Juan Carlos I. Είναι μάλιστα δεμένο σε σημείο όπου ο καθένας μπορεί να απολαύσει από πολύ μικρή απόσταση τα Harriers. Σπάνιο θέαμα. Όσοι έχουν χρόνο, ας κατεβούν να

Το μακρύτερο road-trip του πλανήτη μας

Από Βορρά η διαδρομή ξεκινά από την Αλάσκα και στο Νότο καταλήγει στην Παταγονία (Γη του Πυρός). Διατρέχει 14 διαφορετικές χώρες της Αμερικανικής ηπείρου και έχει μήκος 48.000 χιλιόμετρα ή 29.825,817 μίλια. Όσοι σκεφτόσαστε να πάρετε τον ομματιών σας, μη

Συνάντηση εργασίας κας Κ. Μονογυιού-ΥφΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Παππά για ίδρυση ΑΕΝ/Μ στην Άνδρο

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε στην Άνδρο τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Παππά. Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας, παρουσία του Προέδρου του Andros Maritime Association κ. Γεωργίου Σύμπουρα και

Η ιστορία της Διώρυγας της Κορίνθου

Η Διώρυγα της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο – πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «Άφνειος Κόρινθος» αναδείχθηκε από την αρχαιότητα σε σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Η δυσκολία στη μεταφορά των εμπορευμάτων δια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο