ΗΠΑ: Το «φάντασμα» της συμφόρησης επιστρέφει στα αμερικανικά λιμάνια

«Καμπανάκι» από την Drewry για τις αλλαγές σε δρομολόγια λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στον Καναδά

Μπορεί οι χρόνοι διέλευσης και η παραγωγικότητα να έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα στα λιμάνια της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, μετά το deal μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών, ωστόσο η Drewry προειδοποιεί ότι αλλαγές σε δρομολόγια λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα καναδικά λιμάνια ίσως επαναφέρουν στο προσκήνιο το «φάντασμα της συμφόρησης».

Στη ανάλυσή του ο οίκος αναλύσεων Drewry επισημαίνει ότι μετά από έναν και πλέον χρόνο διαπραγματεύσεων, οι Pacific Maritime Association (PMA) και International Longshore and Warehouse Union (ILWU) κατέληξαν σε συμφωνία για συμβάσεις εξαετούς διάρκειας, καλύπτοντας τα 29 λιμάνια της δυτικής ακτής των ΗΠΑ. Όμως, το branch της ILWU στον Καναδά απέρριψε μια αντίστοιχη πρόταση τετραετούς διάρκειας, συνεχίζοντας την απεργία του. Αυτό δημιουργεί ανησυχίες για πιθανές αναταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού της Βόρειας Αμερικής.

Ο αντίκτυπος

Βέβαια, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο αντίκτυπος των απεργιών στη λειτουργία των λιμένων στα δυτικά των ΗΠΑ δεν ήταν και τόσο μεγάλος. Προς το παρόν, οι τερματικοί σταθμοί σε Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, ενώ ντίστοιχη βελτίωση καταγράφουν και οι χρόνοι διέλευσης.

Σύμφωνα με την Drewry, οι όγκοι φορτίου στα λιμάνια της δυτικής ακτής των ΗΠΑ και της Βόρειας Αμερικής θα μειωθούν κατά 8% φέτος. Ενώ η συμφωνία των δύο μερών για τα εργασιακά αλλά και οι πιθανοί περιορισμοί αναφορικά με το βύθισμα των πλοίων στον Παναμά ενδέχεται να ευνοήσουν τη μετατόπιση φορτίου προς τις οδούς της Καλιφόρνια, η προοπτική αυτή μπορεί να υποβαθμιστεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια του Καναδά.

Επιπρόσθετα, τονίζεται πως ένα παρατεταμένο «μπλόκο» στα λιμάνια του Καναδά θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξάπλωση της συμφόρησης στον χρόνο αναμονής των πλοίων και πιο μεγάλη χρόνο μεταφοράς των φορτίων στην ξηρά.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο