Ηράκλειο: Σείεται ο βυθός βόρεια της Κρήτης – Συνεχείς οι σεισμοί

Έξι σεισμοί από 3 – 4,3 Ρίχτερ και περισσότεροι από 10 οι μικρότεροι των 3 Ρίχτερ σε χρονικό διάστημα 10 ωρών

Με το κούνημα του Εγκέλαδου ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας 29/4 κάτοικοι στα βόρεια παράλια του Ηρακλείου λόγω των δυο σεισμικών δονήσεων με μεγέθη 4,0 και 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 5:07 και 7:24 αντίστοιχα  με το επίκεντρό τους να τοποθετείται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων βόρεια – βορειοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου.

Όμως ο «χορός» των Ρίχτερ στην συγκεκριμένη περιοχή ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και όπως φαίνεται συνεχίζεται με σεισμούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «ασθενείς» αλλά δεν παύουν να προκαλούν ανησυχία.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο από τις 20:59 της Κυριακής 28/4 μέχρι και τις 7:39 της Δευτέρας 29/4 σημειώθηκαν 6 σεισμικές δονήσεις με μεγέθη από 3,0 έως 4,3 Ρίχτερ και 12  με μεγέθη από 2,0 έως 2,7 Ρίχτερ.

Δευτέρα 29/4

Ώρα 7:24 –  4,3 Ρίχτερ – Εστιακό βάθος 14 χιλ. – Επίκεντρο 62 χιλ. ΒΒΑ Ηρακλείου

Ώρα 5:07 –   4,0 Ρίχτερ – Εστιακό βάθος 15 χιλ. – Επίκεντρο 59 χιλλ ΒΒΑ Ηρακλείου

Ώρα 4:57 – 3,3 Ρίχτερ – Εστιακό βάθος 2 χιλ – Επίκεντρο 59 χιλ ΒΒΑ Ηρακλείου

Κυριακή 28/4

Ώρα 21:16 – 3,0 Ρίχτερ – Εστιακό βάθος 10 χιλ – Επίκεντρο 60 χιλ ΒΒΑ Ηρακλείου

Ώρα 21:01 – 3,9 Ρίχτερ – Εστιακό βάθος 11 χιλ. – Επίκεντρο 61 χιλ ΒΒΑ Ηρακλείου

Ώρα 20:59 – 3,5 Ρίχτερ – Εστιακό βάθος 8 χιλ. – Επίκεντρο 60 χιλ ΒΒΑ Ηρακλείου

Στο μεταξύ, όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, «δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγο ανησυχίας ακόμη και μεγαλύτερου μεγέθους σεισμός να γίνει. Τόσο επειδή υπάρχει μια ικανή απόσταση από την Κρήτη όσο και επειδή η διάταξη των επικέντρων είναι τέτοια ώστε και μεγαλύτερος σεισμός θα έχει διεύθυνση ανατολική- δυτική και όχι προς το νησί»

Το εντυπωσιακό είναι πως το επίκεντρο του μπαράζ των σεισμικών δονήσεων των τελευταίων ωρών είναι λίγο ανατολικότερα των εικονικού επικέντρου του σεισμού των 7,2 Ρίχτερ που υπήρχε στο σενάριο της άσκησης Μίνωας 2024 πριν από λίγες ημέρες.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ και ο ρόλος του Frontex

Οι τέσσερεις πυλώνες του Συμφώνου Tο νέο Σύμφωνο τροποποιεί και εξελίσσει προγενέστερες μεταρρυθμιστικές προτάσεις στο πεδίο της μετανάστευσης και επιχειρεί να εξισορροπήσει ανάμεσα στην αυστηρότητα και τη δικαιοσύνη. Έχοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες που εξέφρασαν τα κράτη μέλη ΕΕ, στον

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες ενώ ανά δύο ημέρες εξαφανίζεται ένας ενήλικας, αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για τον εντοπισμό

Δ. Καιρίδης: Έχουμε τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο

«Τα ζητήματα ασφαλείας απασχολούν τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, όπως είναι το Λιμενικό και οι Μυστικές Υπηρεσίες. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών στην πατρίδα μας προκαλείται από αμέλεια. Να το έχουμε αυτό υπόψιν όταν πάμε να κάψουν ξερόχορτα με αέρα και ξηρασία», υπογράμμισε

Μετάβαση στο περιεχόμενο