Ιστιοφόρο με τρεις επιβάτες έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά της Κρήτης

Ακυβέρνητο έπλεε ένα ιστιοφόρο με τρεις επιβάτες ανοιχτά της Κρήτης με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι λιμενικές αρχές του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν χθες το πρωί όταν το σκάφος «Phelan Good», σημαίας Μάλτας, υπέστη μηχανική βλάβη την ώρα που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης.

Εξαιτίας της μηχανικής βλάβης έπλεε ακυβέρνητο ενώ προκλήθηκε και εισροή υδάτων.

Οι τρεις επιβάτες ειδοποίησαν τις αρχές με σκάφη του λιμενικού αλλά και παραπλέοντα πλοία να σπεύδουν στο σημείο.

Οι λιμενικοί ρυμούλκησαν το ιστιοφόρο στο λιμάνι του Ηρακλείου και το προσέδεσαν με ασφάλεια ενώ αποβίβασαν τους επιβάτες σώους και ασφαλείς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Πηγή: cretapost.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Λ. Ενημέρωση για την αίτηση ακύρωσης του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Λ   Σας ενημερώνουμε ότι την 1-12-22 είχε οριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών-Π.Ο.Λ. κατά των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΠΔ Μεταθέσεων 21/2022 το οποίο  έχει οδηγήσει σε ομηρία εκατοντάδες συναδέλφων από

Ε.Α.Α.Λ.Σ: Ιδρύθηκε και λειτουργεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Αποστράτων Στελεχών στο Ν.Ν.Α. με παρέμβαση του Αρχηγού ΛΣ

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ: Φέρουμε σε γνώση όλων των μελών μας ότι, με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υποναυάρχου Λ.Σ. κ. Αντώνη ΜΑΖΗ, δρομολογήθηκε η διευθέτηση ενός από τα κυρίαρχα προτάγματα των διεκδικήσεων της Διοίκησής μας για δημιουργία HELP-DESK Αποστράτων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.