Ιστορική απόφαση για τον Τραμπ: Γίνεται ο πρώτος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ που δικάζεται για ποινικά αδικήματα

Απρόσμενη τροπή παίρνουν οι δικαστικές περιπέτειες του Ντόνταλντ Τραμπ. Η πρώτη από τις τέσσερις δίκες σε βάρος του για ποινικά αδικήματα θα ξεκινήσει τελικά στις 25 Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά στις 25 Μαρτίου θα αρχίσει να εκδικάζεται στη Νέα Υόρκη ενώπιον σώματος ενόρκων η πρώτη από τις τέσσερις ποινικές υποθέσεις.

Αυτή αφορά στη γνωστή υπόθεση χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς και στην παραποίηση επιχειρηματικών στοιχείων για να φανούν τα χρήματα που δόθηκαν ως αντάλλαγμα για τη σιωπή τους ως νομικά έξοδα.

Πρόκειται λοιπόν για μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τον πρώην πρόεδρο, καθώς η νομική ομάδα του προσπαθούσε, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, να σπρώξει όλες τις δίκες για μετά τις εκλογές και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη, θεωρούσαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, άρα σήμερα αιφνιδιάστηκαν.

Οι δικηγόροι του μιλούν για μια τελείως άδικη απόφαση, πολιτικά υποκινούμενη αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός «πονοκέφαλός» τους.

Σύντομα θα αποφασιστεί πότε θα αρχίσει και η δεύτερη δίκη, αυτή που αφορά στην προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Τζόρτζια, ενώ στο Ανώτατο Δικαστήριο εκκρεμεί η προσφυγή του Τραμπ περί ασυλίας για τη σημαντικότερη και πιο επικίνδυνη από πολλές υποθέσεις, αυτή που αφορά στην ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο