Κ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» – Αναλλοίωτη η τουρκική ρητορική

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Γαύδο όπου παραβρέθηκε γα τον εορτασμό των Θεοφανίων. «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για το πώς θα ασκήσουμε την κυριαρχία μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, με φόντο την κλιμακούμενη προκλητική ρητορική της Τουρκίας. Ο Χουλουσί Ακάρ δεν δίστασε να αντιστρέψει την πραγματικότητα – για μία ακόμη φορά -, για όσα συνέβησαν χθες στο Φαρμακονήσι, όπου τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε το Λιμενικό.

Δίπλα στους ακρίτες της δύναμης ταχείας αντίδρασης στο νεοανεγερθέν φυλάκιο της Γαύδου, που αποτελεί το νοτιότερο προπύργιο της Ελλάδας και της Ευρώπης, βρέθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τάχθηκε απέναντι στον ρητορικό παροξυσμό της Άγκυρας αλλά και στην επαναφορά του casus belli, από την τουρκική ηγεσία.

«Εδώ η ελληνική σημαία κυματίζει στη Μεσόγειο. Θέλω να επαναλάβω εδώ από τη Γαύδο ότι η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια δύναμη αυτοπεποίθησης», δήλωσε αποφασιστικά ο πρωθυπουργός.

Με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας ειρηνικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Ελλάδας ως ενεργειακό «παίκτη» στη Μεσόγειο, μιλώντας ταυτόχρονα και για την ανάγκη που υπάρχει τα προβλήματα με τις γειτονικές χώρες να επιλύονται στην βάση του Διεθνούς Δικαίου, «φωτογραφίζοντας» τη Λιβύη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο μπορούμε να λύνουμε τις όποιες διαφορές μας ειρηνικά. Το έχουμε εξάλλου αποδείξει οριοθετώντας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο και με την Ιταλία. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να πορευτούμε προκειμένου να επιλύσουμε και τις όποιες άλλες διαφορές έχουμε με τους γείτονές μας».

Κ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» – Αναλλοίωτη η τουρκική ρητορική

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):