Κ. Μητσοτάκης: Στόχος η έξοδος από ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι- επενδυτική βαθμίδα το 2023

Το σύνθημα της συνεχούς διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας και το μήνυμα της αυτοδυναμίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές για να γίνει πράξη “η αυτοδύναμη Ελλάδα”, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας με την ομιλία του τις εργασίες του 14ου Συνεδρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε την κάλπη της απλής αναλογικής ως βατήρα για την τελική νίκη, καλώντας, ουσιαστικά, τους πολίτες να δώσουν δυναμικό “παρών” σε αυτή. Παράλληλα, χτύπησε…καμπανάκια για τις επιθέσεις που θα δεχθεί η Νέα Δημοκρατία στο δρόμο προς τις εκλογές από τις δυνάμεις του λαϊκισμού, εξαπολύοντας, μάλιστα, ευθεία επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα.

“Κάναμε συζητήσεις για τη σύγχρονη ταυτότητα της παράταξης. Έχει γερές άγκυρες στις αξίες μας, αλλά ανοιχτά τα πανιά στον άνεμο της ανανέωσης…Είμαστε κόμμα σε διαρκή κίνηση και πρέπει να απευθυνόμαστε σε μία κοινωνία που αλλάζει…Να διευρύνουμε το δυναμικό μας…Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμμέτοχή σας. Εσείς κάνετε αυτήν την παράταξη τη μεγαλύτερη Κεντροδεξιά δύναμη στην Ευρώπη. Εσείς θα βάλετε την υπογραφή σας στη νίκη, στις εκλογές που θα γίνουν σε δώδεκα μήνες από τώρα… Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα…Φτάσαμε να πάρουμε 18%, αλλά γυρίσαμε στο 40% ακριβώς γιατί ανανεωθήκαμε, χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός όρισε, στο μέτωπο της οικονομίας, ως τους επόμενους μεγάλους στόχους την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023.

“Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες σηματοδοτεί την πρόθεσή μας η πολιτική των ελαφρύνσεων να συνεχιστεί…Θα συνεχιστεί και η ενεργητική εξωτερική πολιτική μας…Η χώρα θα αξιοποιήσει το σημαντικό γεωστρατηγικό πλεονέκτημα. Δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία, χωρίς μία χώρα ανά πάσα στιγμή έτοιμη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία”, τόνισε και πρόσθεσε πως την επόμενη Πέμπτη θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ “και εκεί όλοι θα τοποθετηθούν με την ψήφο τους πώς αντιλαμβάνονται τις συμμαχίες της χώρας…”.

“Ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί”
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως, όσο η κυβέρνηση συνεχίζει την πορεία της, ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί.

“Μην έχετε αμφιβολία ότι αυτή θα είναι πιο σκληρή και χυδαία επίθεση. Θέτοντας σε κίνδυνο όσα πέτυχε η χώρα. Τορπιλίζοντας τη θέση της σε ένα ρευστό περιβάλλον…Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις διαθέσεις του. Αν στην πανδημία έκανε υγειονομικό σαμποτάζ, σήμερα κάνει κοινωνικό σαμποτάζ, επιστρατεύοντας ψέματα. Κατασκευάζει μία εικόνα μίας δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδας…Οι αντίπαλοί μας αναζητούν φιλί της ζωής στη δημαγωγία. Οι ανέξοδες υποσχέσεις ακούγονται καλά. Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται. Το ζήσαμε, το πληρώσαμε, δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε και να το ξαναζήσουμε”, επεσήμανε.

“Εύκολο να λες όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Αυτή ήταν και θα είναι η τακτική τους. Με επικεφαλής έναν αρχηγό που δεν ξέρει να μετρήσει τα μέτρα για το ρεύμα. Μιλάει για λογαριασμούς Μητσοτάκη, επειδή δε μπορεί να μιλήσει για λογαριασμούς Πούτιν…Έρχονται μήνες με ψεύτικα επιχειρήματα. Τα δικά μας όπλα είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής μας και το ήθος μας”, ανέφερε και κάλεσε άπαντα τα στελέχη να μείνουν μακριά από κάθε έπαρση.

“Η κυβέρνηση σηκώνει τα μανίκια και το κόμμα τη σημαία ενός πιο δυναμικού ανοίγματος στην κοινωνία…Εκλεγήκαμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα και το υλοποιούμε βήμα προς βήμα…Επιδιώκουμε την αναμέτρηση και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού με τους αντιπάλους μας…Για σκεφτείτε τον κ. Πολάκη στην πανδημία. Τον κ. Βαρουφάκη στην οικονομία. Αυτή θα είναι η εικόνα της σύγκρισης στην επόμενη αναμέτρηση…”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής
Εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως “αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή” ψήφισε την απλή αναλογική “ένα σύστημα που υπονομεύει την κυβερνησιμότητα…”, ο πρωθυπουργός έφερε πάλι, όπως και την Παρασκευή, στην πρώτη γραμμή την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία που σημαίνει, όπως επεσήμανε και αυτοδύναμη Ελλάδα.

“Να δούμε την κάλπη της απλής αναλογικής ως την τελική. Ο βατήρας για τη νικηφόρα τελική ευθεία θα είναι αυτή…Μία κοινοβουλευτικά μονοκομματική κυβέρνηση μπορεί να είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Το αποδείξαμε…Η ΝΔ δυναμώνει τον ενωτικό και ανανεωτικό της χαρακτήρα. Είναι το προοδευτικό κόμμα που θα συγκλίνουν όσοι αναζητούν σταθερότητα…Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία για την αυτοδύναμη Ελλάδα που όλοι χρειαζόμαστε…”, διεμήνυσε.

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος η έξοδος από ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι-…

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative