Καύσιμα: Συνεχίζουν το ανοδικό ράλι -Εβδομάδα έντονων ανατιμήσεων, προς τα 2,50 ευρώ η βενζίνη

Σταθερά αυξητικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, με τη βενζίνη να αναμένεται πως θα φτάσει σύντομα στα 2,50 ευρώ το λίτρο.

Με δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, έκανε λόγο για εβδομάδα έντονων ανατιμήσεων και τόνισε πως η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης που έβγαινε από τα διυλιστήρια, «σκαρφάλωσε» στα 2,16 ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι η τιμή της βενζίνης (της απλής αμόλυβδης δηλαδή) είναι πιθανόν να φτάσει στα 2,50 ευρώ ανά λίτρο. «Ξεκίνησε ένα νέο κύμα ανατιμήσεων και θα πρέπει να δούμε και τις τιμές στα διυλιστήρια για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Σήμερα τα ελληνικά διυλιστήρια πουλάνε την αμόλυβδη 2,16 ευρώ και 1,70 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης. Σε αυτό θα πρέπει να υπολογίσουμε ένα 10% που πρέπει να κερδίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι μαζί, δηλαδή η εταιρεία, το πρατήριο και ο μεταφορέας. Άρα, η τιμή θα πρέπει να είναι για τον καταναλωτή στα 2,36 για την αμόλυβδη», υποστήριξε.

«Παράθυρο» από Σταϊκούρα για επέκταση της επιδότησης καυσίμων -Τι είπε για τους λογαριασμούς ρεύματος
Επίσης, τόνισε πως η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι έντονων ανατιμήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι όσο αυξάνεται η τιμή των καυσίμων τόσο μειώνεται ο τζίρος των πρατηρίων.

Καύσιμα: «Οι τιμές έχουν ξεφύγει»
Εν τω μεταξύ, το ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων σχολίασε με παρέμβασή της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου.

Ερωτηθείσα για την αύξηση της τιμής της ενισχυμένης αμόλυβδης (της 100άρας), την ώρα που δεν υπάρχει ζήτηση από τους καταναλωτές, απάντησε πως «επειδή υπάρχει πλαφόν στο μέσο περιθώριο κέρδους, η τιμή αλλάζει μόνο όταν υπάρχει ανεφοδιασμός».

Αναφορικά με τη Μαγνησία, η κυρία Κοντοχρήστου είπε πως και εκεί παρατηρείται το φαινόμενο της πίστωσης, και όσοι πρατηριούχοι μπορούν τη δίνουν. «Γενικότερα οι τιμές έχουν ξεφύγει, εδώ στη Μαγνησία είμαστε σχεδόν στο 2, 28 ευρώ/λίτρο, ενώ στην Αλόννησο κοντεύει τα 2,70 €/lt», συμπλήρωσε.

Και η κ. Κοντοχρήστου σημείωσε το γεγονός πως όσο ανεβαίνει η τιμή τόσο μειώνονται και οι πωλήσεις, ενώ τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση είτε αυτή θα αφορά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είτε του ΦΠΑ.

Εν τω μεταξύ και στη διεθνή αγορά η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να κινείται ανοδικά. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Μαΐου, το brent είχε φτάσει ακριβώς τα 120 δολάρια το βαρέλι.

Καύσιμα: Συνεχίζουν το ανοδικό ράλι -Εβδομάδα έντονων ανατιμήσεων, προς τα 2,50 ευρώ η βενζίνη

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ: Χρόνια πολλά σε όλο το έμψυχο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος…

Με αφορμή τη σημερινή γιορτή του Αγίου Νικολάου και του εορτασμού του Πολεμικού Ναυτικού, συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας, με σκοπό να ευχηθούμε σε όλο το έμψυχο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, σ’ αυτούς που

Μήνυμα Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον εορτασμό του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου

Μήνυμα  κ. Γιάννη Πλακιωτάκη  “Στην εορτή του Αγίου Νικολάου, του προστάτη τους, εύχομαι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες ναυτικούς, όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ευόδωση των επιθυμιών και επίτευξη των στόχων τους.    Οι

Π.Ο.Λ: Για τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης 600 ευρώ στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ανακοίνωση Π.Ο.Λ: Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ.Μητσοτάκης Κυριάκος ανακοίνωσε τη χορήγηση 600 ευρώ εφάπαξ στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Συγκεκριμένα στην εξαγγελία του αναφέρει “δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους

ΠΟΕΠΛΣ: Ζητάμε την έναρξη χορήγησης δανείων και την προκαταβολή εφάπαξ από το ΤΑΛΣ

Παρέμβαση ΠΟΕΠΛΣ για τη χορήγηση δανείων από το ΤΑΛΣ: “Αξιοποιώντας την εκπροσώπησή μας στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.), επανειλημμένως έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για την ενεργοποίηση της παρ. 3 του άρθρ. 12 του Β.Δ 160/1970 (Α΄44), με το