Και 6ο πλοίο στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ αλλά με άλυτο το χωροταξικό – Βίντεο

Αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού των ωρών αφίξεων ώστε να μη συνωστίζονται οι επιβάτες στο Τελωνείο

Το πλοίο «Sea Star Rhodes» αποτελεί το 6ο πλοίο στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ, που ξεκίνησε δρομολόγια από την Τετάρτη, με την πλοιοκτήτρια εταιρεία να προσδοκά να εισέλθει δυναμικά σε μία ούτως ή άλλως δυναμική γραμμή, που μετά την πανδημία επανακάμπτει με θεαματικούς ρυθμούς, ως προς το κομμάτι της διακίνησης επιβατών και οχημάτων.

Ωστόσο η προσθήκη ενός ακόμη πλοίου, δημιουργεί επιπλέον ζητήματα στην ορθή λειτουργία του Λιμένα της πόλης, αφού οι χώροι πρόσδεσης των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ, πλέον δεν επαρκούν.

Το πρόβλημα μάλιστα γίνεται εντονότερο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι, όλες οι εταιρείες επιθυμούν ως ώρα άφιξης στο λιμάνι της Χίου, το χρονικό διάστημα 09:00 έως 09:30 το πρωί του Σαββάτου.

Αυτό, σύμφωνα με τον κεντρικό Λιμενάρχη Χίου, είναι και το βασικό θέμα, αφού εκτός της έλλειψης χώρων, οι εκατοντάδες επισκέπτες για μία ακόμη χρονιά θα συνοστίζονται έξω από την αίθουσα επιβατών του Τελωνείου, περιμένοντας κάτω από τον ήλιο μέχρι την διεκπεραίωση της διαδικασίας εισόδου στην Ελλάδα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το κέντρο των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα το Μνημείο των Πεσόντων στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης του άμαχου πληθυσμού κατά των εχθρικών δυνάμεων και στέκεται εκεί ως ένδειξη

Η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για το τουρκικό σκάφος στα Κύθηρα

Η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ότι τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα κοντά στις ακτές των Κυθήρων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που

Μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία μέσα σε ένα χρόνο!

Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 το εθνικό νηολόγιο μειώθηκε κατά 12 πλοία και κατά 1.873.674 κόρους. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο, είναι ότι στους δώδεκα αυτούς μήνες, ο ελληνικός εμπορικός στόλος, μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία.

MTN: Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΦΑΠΑΞ Γλάδστωνος 1- ΤΚ 106 77, ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 24 Μαϊ 23   Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ   1. Από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση

Μετάβαση στο περιεχόμενο