Και πάλι πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση του χρέους

Πρωταθλήτρια στον ρυθμό μείωσης του δημόσιου χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα, μειώνοντας το χρέος της κάτω από το επίπεδο του 170% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα νεότερα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους η χώρα μας κατάφερε να βελτιώσει την αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η σωρευτική συρρίκνωση του χρέους από τις αρχές του 2022 ανέρχεται πλέον στις 21,2 μονάδες.

Η μοναδική χώρα ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη που έστω προσεγγίζει τις επιδόσεις της Ελλάδας είναι η Κύπρος (-18 μονάδες), ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Πορτογαλία (-10,8 μονάδες).

Η βελτίωση της εικόνας για την Ελλάδα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή εάν συνυπολογιστεί ότι στο απόγειο της πανδημίας, το 2020, οι οφειλες της χώρας είχαν ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ, δεδομένου ότι το κράτος στήριξε ενεργά επιχειρήσεις και νοικοκυριά ώστε να προστατευθούν το εισόδημα, οι θέσεις εργασίας και η παραγωγή.

Η Eurostat εκτιμά ότι στα τέλη Μαρτίου το ελληνικό χρέος αντιστοιχούσε στο 168,3% της οικονομικής δραστηριότητας, με την κυβέρνηση να έχει θέσει στόχο να το περιορίσει κάτω από το 140% στο τέλος της τετραετίας.

Και πάλι πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση του χρέους

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετώντας πάνω από την Καλαμάτα

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Στο αμέτρητο πλήθος των εταιρειών παγκοσμίως, λίγες είναι εκείνες που μπορούν να καυχηθούν ότι ίδρυσαν μια πλήρως λειτουργική σχολή πιλότων σε ξένη επικράτεια και που την είδαν να διαπρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες. Το αξιοθαύμαστο

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο