Καλαμάτα: Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι διακινητές(φωτο)

Το πρωί της Κυριακής 90 μετανάστες (+2 οι διακινητές) μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, με το ταξίδι τους να είχε ξεκινήσει πριν μέρες από την Τουρκία και να είχε προορισμό την Ιταλία.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν όμως, το μεσημέρι του Σαββάτου, 55 μίλια ανοιχτά της Πύλου έκαναν το ιστιοπλοϊκό που επέβαιναν ακυβέρνητο και έτσι εξέπεμψαν σήμα sos.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση  υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. και στο σημείο έσπευσαν για βοήθεια τρία παραπλέοντα πλοία.

Τελικά τα 92 άτομα περισυνελέχθησαν από το πλοίο  ”LAURA BASSI” σημαίας Ιταλίας, που τους μετέφερε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Καλαμάτα όπου είχε γίνει προετοιμασία στις αποθήκες του λιμανιού.

Κατά την καταμέτρηση προέκυψε ότι ήταν 18 γυναίκες, 20 άνδρες (ανάμεσα σε αυτούς, δύο οι διακινητές) 31 ανήλικα αγόρια και 13 ανήλικα κορίτσια.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή οι Λιμενικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους διακινητές (ένας Αιγύπτιος και ένας Σύρος) και να τους συλλάβουν, ενώ κάποιοι από τους μετανάστες χρειάστηκε να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αφού αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.
Π.Μπ.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία

Η Π.Ο.Λ στο συνέδριο της Π.Ε.Α.Λ.Σ. (Φωτογραφίες)

Ανακοίνωση Π.Ο.Λ. Η Ομοσπονδία μας συμμετείχε , προσκεκλημένη, το διήμερο 25-26 Νοεμβρίου στο συνέδριο της Π.Ε.Α.Λ.Σ που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης παρουσία της Ηγεσίας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, εκπροσώπων των κομμάτων ,τοπικών φορέων , συνδικαλιστικών εκπροσώπων των Σ.Α και Ε.Δ και