Καλαμάτα: Συνάντηση ΚΚΕ – ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου

Την Παρασκευή 13-05-2022 στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στα γραφεία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Νοτίου Πελοποννήσου (μέλος της ΠΟΕΠΛΣ), μεταξύ αντιπροσωπείας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Νίκο Διασάκο, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου και τον Αργύρη Σμυρνή, Πλοίαρχο Λ.Σ ε.α. και μελών του Δ.Σ. της  Ένωσης.

Οι εκπρόσωποι του Κόμματος ανέδειξαν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, όπως και την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που επιχείρησε να βάλει εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση των λιμενικών.

Ακόμη συζητήθηκαν θέματα για:

  1. Την οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με την εφαρμογή του αριθμ. 87/2021 κανονισμού. Από αυτή την κατανομή αν και προέκυψε αύξηση των οργανικών θέσεων της 5ης Περιφέρειας Λ.Σ. , στην οποία υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές της Ένωσης, είχε ως αποτέλεσμα κάποιες Λιμενικές Αρχές μεταξύ αυτών και οι Λιμενικές Αρχές της Μεσσηνίας, να έχουν και μείωση με συνέπεια το μελλοντικό μαρασμό αυτών και την παγίωση μονών πληρωμάτων στα πλωτά μέσα.
  2. Τη μη στελέχωση των πλωτών μέσων με τουλάχιστον 2 πληρώματα, συνεπεία και των προαναφερομένων μειώσεων των οργανικών θέσεων, να καταδικάζονται τα στελέχη του μονού πληρώματος σε μόνιμο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και σε εξαντλητικά ωράρια επιχειρησιακών δράσεων.
  3. Το καθεστώς των μεταθέσεων με το νέο προεδρικό διάταγμα 11/2021 το οποίο δεν επέλυσε το πάγιο αίτημα για ένα δίκαιο και εφαρμόσιμο σύστημα μεταθέσεων. Αντίθετα δημιούργησε νέες ανισότητες, αντιθέσεις και παραλογισμούς και στην πράξη καθίσταται ανεφάρμοστο.  Ζητούν δε τροποποιήσεις άρθρων  και προσθήκες του Π.Δ. με συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία.
  4. Τις συνεχείς αποσπάσεις στελεχών σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, που αποδυναμώνουν της υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται και διασαλεύουν και την οικογενειακή ζωή των αποσπώμενων. Επιπλέον τέθηκε και θέμα της ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης των αποσπασμένων στελεχών του Λιμενικού Σώματος σε σχέση με την ημερήσια αποζημίωση που αντίστοιχα καταβάλλεται σε αποσπώμενους Δημοσίους Υπαλλήλους, της οποίας υπολείπονται έως και 40€ ημερησίως.
  5. Την επιχειρούμενη τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82, όσον αφορά το Λιμενικό Σώμα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαίνια του αναβαθμισμένου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών – Δωρεά Π. Λασκαρίδη

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τα εγκαίνια του εκσυγχρονισμένου και αναβαθμισμένου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, με δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Υποναυάρχου ε.τ. ΠΝ κ. Πάνου Λασκαρίδη. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο τ. Πρόεδρος τη Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος,

Ε.Α.Α.Λ.Σ : Ενημέρωση μερισματούχων για χορήγηση έκτακτου επιδόματος από ΜΤΝ Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι άλλη μια πάγια επιδίωξη της Διοίκησής μας έγινε πραγματικότητα, αφού πριν τα τέλη του μηνός Δεκεμβρίου το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού θα χορηγήσει έκτακτο εφάπαξ μέρισμα στους δικαιούχους του. Ειδικότερα, η σχετική εισήγηση του

Νέα τουρκική προκλήση: Αλιευτικά ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συνοδεία ακταιωρού! – Τον… χαβά του ο Τσαβούσογλου

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια. Δεν περνά ούτε μια μέρα, που η Τουρκία, δεν θα προκαλέσει είτε από αέρα, είτε από θάλασσα, είτε διπλωματικά. Η Άγκυρα, με συνεχείς προκλητικές ενέργειες, θέλει να ρίξει λάδι στην φωτιά Αυτή τη φορά δύο τουρκικά αλιευτικά βγήκαν για ψάρεμα βόρεια της

La Repubblica: Νέα ένταση στις σχέσεις Ιταλίας – Γαλλίας λόγω μεταναστευτικού

Το μεταναστευτικό προκαλεί νέα ένταση ανάμεσα στην Ιταλία και στη Γαλλία, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η συγκεκριμένη διαφορά αφορά τα πλοία των ΜΚΟ και το αν πρέπει να κατευθύνονται, κυρίως, προς ιταλικά λιμάνια. Σύμφωνα με τη La