Κάλυμνος: Ρίγη συγκίνησης κατά τη διέλευση των Στρατιωτικών τμημάτων, Λιμεναρχείου και Εθνοφυλάκων στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (video)

Σήμερα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 στην εντυπωσιακή παρέλαση στην Κάλυμνο για την επέτειο του έπους του 1940, παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία και την παραλιακή,καταχειροκροτήθηκαν ιδιαίτερα τα στρατιωτικά τμήματα του 5/42 ΣΕ και οι Εθνοφύλακες του ΤΕΘ Καλύμνου ,καθώς και το άγημα στελεχών του Λιμεναρχείου Καλύμνου που έκλεισε και τη σημερινή παρέλαση, που στο πέρασμα τους προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και συναισθήματα υπερηφάνειας.

Ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική  παιάνιζε  το εμβατήριο  «Περνάει ο στρατός» με τον κόσμο να χειροκρατά πραγματοποιήθηκε η διέλευση των στρατιωτικών τμημάτων και των Εθνοφυλάκων του 5/42 ΣΕ και ΤΕ Καλύμνου.

Προηγείτο ο έχων το γενικό πρόσταγμα για τα στρατιωτικά τμήματα με το επιτελείο του και η ιστορική πολεμική σημαία του 5/42 ΣΕ και ακολουθούσαν τέσσερις διμοιρίες. Η δύο διμοιρίες με μόνιμα στελέχη και κληρωτούς οπλίτες του 5/42 ΣΕ και οι δύο άλλες με Εθνοφύλακες του ΤΕΘ Καλύμνου.

Την παρέλαση έκλεισε η διέλευση αγήματος στελεχών του Λιμεναρχείου Καλύμνου σε άψογο σχηματισμό. Προηγείτο η σημαία του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ της σημερινής παρέλασης στην Κάλυμνο, σε επόμενες αναρτήσεις  μας.

Δείτε το video από τη διέλευση των στρατιωτικών τμημάτων του 5/42 ΣΕ,των Εθνοφυλάκων του ΤΕΘ Καλύμνου και του αγήματος του Λιμεναρχείου Καλύμνου,που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet

Πειραιάς: Σύλληψη ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης των νόμων «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «περί όπλων»

Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού προέβησαν χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ”BRAT”, για παράβαση των ν. 4139/13 ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και 4678/20 “περί όπλων”.

Πάτρα: Ποια η κατάσταση της υγείας του Περιφερειακού Διοικητή του Λιμενικού – Λιποθύμησε εντός του ναού του Αγίου Ανδρέα

Αναστάτωση επικράτησε εντός του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας, στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας, όταν ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος «κατέρρευσε» και σωριάστηκε το