Κάρπαθος : Παρακολούθηση παρουσίασης “Βασική υποστήριξη ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή” από Στελέχη του Λιμεναρχείου

Εν όψει έναρξης της θερινής περιόδου, την 03-05-2022 βαθμοφόροι του Λιμεναρχείου Καρπάθου παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα «Βασική υποστήριξη ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή».

 

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο εκκλησιαστικό μέγαρο Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Καρπάθου και Εισηγητής υπήρξε ο διασώστης κ. Κυπραίος Μερκούριος, ο οποίος υπηρετεί στην νήσο ως πλήρωμα ασθενοφόρου του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος».

Τα στελέχη του Λιμεναρχείου ενημερώθηκαν αναλυτικά σχετικά με την καταλυτική σημασία της έγκαιρης παροχής πρώτων βοηθειών· ήτοι αμέσως μετά την εκδήλωση ενός έκτακτου ιατρικού περιστατικού και όχι με την έλευση του ασθενοφόρου, καθώς λόγω των χρονικών διαστημάτων που απαιτούνται για την μετακίνηση, σε πολλές περιπτώσεις είναι πλέον αργά.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των πρωτοκόλλων και των βασικών αρχών υποστήριξης της ζωής για την αντιμετώπιση έκτακτου ιατρικού περιστατικού, καθώς επίσης και η επίδειξη της ορθής χρήσης του  αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που διαθέτει η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, κατόπιν δωρεάς από ιδιώτη.

 

Ο κ. Κυπραίος παρουσίασε αναλυτικά τις τεχνικές αντιμετώπισης περιστατικών καρδιοπνευμονικής ανακοπής και λιποθυμίας και στη συνέχεια καθοδήγησε τα στελέχη του Λιμεναρχείου σε πρακτική εξάσκηση που έγινε με τη χρήση ομοιομάτων ενήλικα και βρέφους.

Ο εισηγητής της παρουσίασης υπογράμμισε τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της συνεχούς εξάσκησης επί των αντικειμένων αυτών από μέρους όλων των πολιτών, αλλά και των στελεχών του Λιμεναρχείου ειδικότερα, καθώς με τη συνδρομή τους μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα το ποσοστό επιβίωσης μέχρι την έλευση του ασθενοφόρου.

Το προσωπικό του Λιμεναρχείου Καρπάθου αποκόμισε σημαντικές γνώσεις και εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στον κ. Κυπραίο, που είχε την ευγενή καλοσύνη να διοργανώσει εθελοντικά την εν λόγω παρουσίαση, όσο και την Μητρόπολη Καρπάθου για την παραχώρηση του εκκλησιαστικού μεγάρου και την φιλοξενία.

%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1%202

 

%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1%203

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βερνίκος στη «Libération»: Οι εφοπλιστές θα γίνουν πλουσιότεροι χάρη στο πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Αναποτελεσματικό για τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, θα είναι το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο που σχεδιάζει η Ε.Ε., καθώς, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Libération», το μόνο που -ουσιαστικά- θα καταφέρουν, είναι να οδηγήσουν σε νέα αύξηση των

Ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός: «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ό,τι λένε οι Τούρκοι, γιατί συνήθως το κάνουν»

Αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έκαναν νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός. «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Επ’ ουδενί δε

Θλίψη στην Πάτρα: Αστυνομικός βρέθηκε νεκρός σε χωράφι

Θλίψη στην Πάτρα. Συνταξιούχος αστυνομικός βρέθηκε νεκρός μέσα σε χωράφι το απόγευμα του Σαββάτου. Τον αναζητούσαν τα συγγενικά του πρόσωπα. EUROKINISSI Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τα αίτια του θανάτου του είναι παθολογικά. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία