Κατά 42% χαμηλότερες οι συντάξεις του ιδιωτικού τομέα από το δημόσιο

Χαμηλότερες κατά 42% είναι οι νέες συντάξεις για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται από ταμεία του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τις συντάξεις που απονέμονται από το Δημόσιο, με τη διαφορά ποσού να ανέρχεται στα 627 ευρώ!

Η διαφορά μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στα ποσά σύνταξης όχι μόνον έχει παγιωθεί αλλά διευρύνεται όπως δείχνουν τα στοιχεία της έκθεσης “Ήλιος” για τον Μάιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, η μέση κύρια σύνταξη λόγω γήρατος για τους νέους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που πληρώθηκαν τον Μάιο και προέρχονται από ταμεία του ιδιωτικού τομέα-ως επι το πλείστον ΙΚΑ και ΟΑΕΕ- διαμορφώθηκε στα 869 ευρώ, ενώ για τους νέους συνταξιούχους του Δημοσίου ήταν 1.495 ευρώ.

Η μέση σύνταξη του ιδιωτικού τομέα ήταν χαμηλότερη κατά 627 ευρώ (η κατά 42%) από τη σύνταξη του Δημοσίου, ενώ τον αμέσως προηγούμενο μήνα ξη διαφορά ήταν 526 ευρώ με τη μέση σύνταξη για τους νέους δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα να ανέρχεται στα 893 ευρώ και του Δημοσίου στα 1.420 ευρώ.

Το χάσμα ανάμεσα σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα δεν γεφυρώνεται παρότι στις συντάξιμες αποδοχές των ασφαλισμένων του ιδιωτικού τομέα υπολογίζονται 14 μισθοί με τα Δώρα ενώ στο Δημόσιο είναι 12 μισθοί μετά το 2010.

Ο βασικότερος λόγος που “συντηρεί” τη διαφορά ανάμεσα στο Δημόσιον και τον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά τις συντάξεις λόγω γήρατος, είναι γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κατά κανόνα υψηλότερες αποδοχές. Ένας άλλος λόγος είναι  επειδή στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα ο μέσος όρος πέφτει σημαντικά από τις συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίες είναι χαμηλότερες λόγω των χαμηλών εισφορών (της 1ης κατηγορίας) που επιλέγουν οι 8 στους 10 επαγγελματίες.

4 στους 10 με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ

Παρά ταύτα όπως αναφέρεται στην έκθεση “Ήλιος” τον Μάιο το ποσοστό των συνταξιούχων με σύνταξη πάνω από τα 1.000 ευρώ αυξήθηκε στο 41,10% από 40% που ήταν τους προηγούμενους μήνες. Οι 6 στους 10 συνταξιούχους ήταν με συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ.

Το μέσο εισόδημα από κύρια και επικουρική σύνταξη λόγω γήρατος διαμορφώθηκε τον Μάιο στα 1.078 ευρώ ενώ το “διάμεσο” εισόδημα, αυτό δηλαδή που λαμβάνουν οι περισσότεροι από κύρια και επικουρική σύνταξη ήταν 977 ευρώ.

Στις συντάξεις λόγω θανάτου το μέσο εισόδημα από κύρια και επικουρική ήταν 691 ευρώ και στις συντάξεις αναπηρίας 608 ευρώ. Το διάμεσο εισόδημα για τις δυο αυτές κατηγορίες ήταν 590 και 518 ευρώ αντίστοιχα.

Τον Μάιο εκδόθηκαν συνολικά 27.270 συντάξεις εκ των οποίων οι 14.867  ήταν λόγω γήρατος, οι 2.688 ήταν λόγω θανάτου οι 4.156 ήταν αναπηρικές και 1.850 συντάξεις από λοιπές κατηγορίες. Από τις 14.867 κύριες συντάξεις λόγω γήρατος οι 4.726 ήταν επικουρικές.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας